Györ åpnet med storseier – Larvik

Györ åpnet med storseier

Györ tok i mot Buducnost til lagenes første kamp i Hovedrunden i ettermiddag. Det endte med utklassingssifre i hjemmelagets favør 27-17 etter 14-7 til pause. Katrine Lunde utgjorde den aller største forskjellen mellom lagene.

Györ tok kommandoen fra start og ledet 5-0 etter 9 minutter. Etter det kom Buducnosts eneste gode periode i kampen, da de kjempet seg opp til 6-6. Györ svarte umiddelbart og scoret 7 strake mål uten at Buducnost klarte å svare. Andre omgang ble fullstendig styrt av hjemmelaget og på det meste ledet Györ kampen med 13 mål.

Györ fremstod som et klart bedre lag i kampen, men den største forskjellen på lagene utgjorde Norges landslagsmålvakt Katrine Lunde. Med 10 minutter igjen å spille viste statistikken en redningsprosent på vanvittige 66. Heidi Løke scoret 2 mål for hjemmelaget.

Neste helg reiser Larvik til Montenegro og møtet med Buducnost. To poeng der, vil være gull verdt i kampen om en av de to første plassene i gruppen. Der vil vi nok få se et hjemmelag, med flere nybakte Europamestere, på jakt etter oppreisning etter utklassingen i Ungarn.