Sikker seier i Tønsberg – Larvik

Sikker seier i Tønsberg

Larviks seiersmars i Postenligaen forsetter. I kveld ble Flint enkelt beseiret i egen hall, samtidig tapte den eneste reelle utfordreren i toppen, Byåsen, hjemme mot Vipers Kristiansand. Nå har Larvik en luke på 6 poeng med 6 kamper igjen å spille.

God start med ”ny” oppstilling
Kampen mot Buducnost på søndag ble en fysisk tøff affære for flere av Larviks spillere, dermed fikk flere av de som tilbrakte mye av den kampen på benken starte i kveld.
Den tillitten tok de godt vare på.

Kristine Breistøl fikk for første gang spille 60 minutter i en Postenligakamp. De minuttene benyttet hun på aller beste måte, spesielt de første 30.  At hun av mange har blitt nevnt som landets mest spennende skyttertalent, tror vi nok at de fleste som var tilstede i Slagenhallen i kveld kan nikke bifallende til. Fem mål ble det på Kristine i kveld, men det bør også nevnes at den jenta har noen gode defensive fibre i kroppen. Hun har potensiale til å bli en meget god forsvarsspiller også.

Pernille Wibe fikk også vist seg frem i kveld. Hun spilte også samtlige 60 minutter i kampen, og la inn en god søknad om spilletid i kampene som kommer. I angrep var hun bevegelig og god, og flere av hennes 8 scoringer kom etter noen skikkelige klassemottak.

Ny backhand fra Anja

Anja Edin ble Larviks toppscorer i kampen med 11 mål, hvorav 10 spillemål. Ett av de 10 spillemålene var en skikkelig perle. De fleste i hallen ventet nok at Anja skulle sette opp Linn Jørum Sulland for et nytt knallskudd fra distanse, men der hadde Anja tenkt litt annerledes, i stedet kom det et backhandskudd som snek seg inn nede ved Flints målvakt Emily Stang Sandos høyre stolpe. Den scoringen høstet applaus også fra Flints eget publikum.

Nå rettes alt fokus mot toppoppgjøret i Champions League mot Györ kommende lørdag. Det meste skulle ligge til rette for at Larvik kommer til kamp med samtlige spillere i god form og med god selvtillit.  Spillere som Gro Hammerseng, Isabel Blanco og Tonje Larsen fikk se kveldens kamp fra benken og bør være friske og raske på lørdag.

KAMPFAKTA

Larvik-Györ, lørdag 16. februar kl.1745 i Arena Larvik