Felt av 10 målløse minutter – Larvik

Felt av 10 målløse minutter

Arena Larvik var fylt til randen med forventningsfulle tilskuere som forventet å se et jevnt toppoppgjør mellom Larvik og Györ. Det fikk de være vitne til i 48 minutter. Derfra og inn handlet alt om bortelaget som kunne kontrollere inn til seier 24-18.

Larvik med initiativet fra start

Larvik hadde initiativet gjennom hele første omgang og ledet 10-8 til pause. Begge lag slet med å komme til store sjanser i etablert angrep. I tillegg var begge lag disiplinerte i returløpene noe som gjorde at vi fikk se svært få kontringer. Bak to gode forsvar regjerte verdens to beste målvakter Cecilie Leganger og Katrine Lunde mellom stengene.  De to ble fortjent kåret til sitt lags beste spillere etter kampen.

Måltørke i ti minutter

Larvik startet 2. omgang med en undertallsscoring og taket løftet snaut 4500 tilskuere taket i Arena Larvik. Det skulle etter hvert stilne. Etter drøyt 48 minutter fikk Larvik en periode på 10 minutter uten scoring. Györ sa takk for seg og gikk fra 16-17 til 23-17 på de minuttene. Gro Hammerseng scoret Larviks siste mål med snaut halvannet minutt igjen av kampen. Seks mål føles som en litt for stor seier kampen setter under et, men all honnør til bortelaget for en solid avslutning på kampen.

Godt forsvar- svakt angrep

Larvik gjennomførte totalt sett en god forsvarskamp, med en super Cecilie Leganger bakerst, selv om det slo noen sprekker i sluttminuttene.
Problemene var aller størst i etablert angrep. Der ble det etter hvert veldig stillestående, noe som igjen medførte mange svake avslutninger mot Györs mål. Det har man ikke råd til mot laget som er tippet som den største favoritten til å stikke av med pokalen. Men, vi satt igjen med en følelse av at dette laget kan beseires, det krever dog en langt bedre dag med ballen i eget lag. Forsvars- og målvaktsspillet holder i massevis.

Nå tar Champions League en liten pause. Den 2. mars møtes lagene igjen i Györ. Da får vi svaret på hvilket av lagene som har tatt mest lærdom av denne kampen.