Møter Gjøvik lørdag – Larvik

Møter Gjøvik lørdag

Larviks håndballjenter fikk noen dager med egentrening etter det tunge tapet mot Györ sist lørdag. Torsdag ettermiddag var gjengen samlet igjen, med blikket rettet mot kampen mot Gjøvik på lørdag og de tre ukene som avgjør alt i Hovedrunden i Champions League og det meste i Postenligaen, hvor Larvik har en luke på 6 poeng ned til nummer to, Byåsen.

Larvik har møtt Gjøvik totalt 19 ganger i obligatoriske kamper, hvor samtlige er vunnet. Mye skal gå galt dersom ikke det tallet er 20 etter lørdagens møte.

Gjøvik har hatt en tung sesong i Postenligaen. Etter en løfterik fjorårssesong hvor laget endte på 8. plass og deltagelse i sluttspillet, har de kun samlet 3 poeng på 16 kamper denne sesongen, og med det må nok klubben belage seg på en tur ned i 1. divisjon. Gjøviks ene seier kom den 23. september, da slo de Sola 27-25 på hjemmebane. Etter det har det kun blitt ett poeng til på kontoen. Det tok Gjøvik borte mot Levanger den 10. november.
Etter nyttår har de riktignok tapt samtlige kamper, men ved noen anledninger har laget vist at det bor mye håndball i laget. Byåsen brukte lang tid på å få kontroll i egen hall og slet seg inn til seier 27-24 og cupfinalist Stabæk kom helt bakpå i Nadderudhallen for to uker siden, men snudde kampen og vant 30-28.

Gjøvik mønstrer en meget ung stall denne sesongen, hvor veldig mange av spillerne er født på 90-tallet. På en plass har laget mye rutine, og det er på målvaktsplassen. Der har de Tone Wølner, med lang fartstid i topphåndballen og tidligere landslagsmålvakt Kjersti Beck.

Larvik vant sesongens første møte mot Gjøvik 39-15 i en kamp hvor ungjentene Kristine Breistøl og Mie Sando fikk rikelig med tid til å vise seg frem. De to markerte seg på en god måte med 5 scoringer for Kristine og 6 for Mie.

Larvik-Gjøvik, Postenligaen, lørdag 23. februar kl.1600 i Arena Larvik.