Slettet sin egen rekord – Larvik

Slettet sin egen rekord

Larvik Håndballklubb slo sin egen rekord på 76 kamper på rad i serien uten å avgi poeng når Oppsal ble beseiret 33-27 i Arena Larvik i kveld.

Larvik har rekorden i norsk serie med 76 seire på rad i tellende seriekamper (2004-2008). Seieren over Levanger i forrige uke var tangering av rekorden – den 76. seieren på rad siden uavgjort-kampen mot Byåsen i november 2009.

Når det gjelder den stående rekorden på 77 kamper, startet den etter tapet for Tertnes da serien ble avsluttet med en sluttspillmodell i 2004. Norges Håndballforbund tar ikke med kampene i seriesluttspillet på Adelskalenderen når de teller seriekamper i sesongen 2003/04. Sluttspillet i alle øvrige sesonger har ikke berørt plasseringene i serien, men den sesongen testet man ut en modell der seriemesteren ikke ble kåret før etter en sluttspillmodell. Ved å utelate de avgjørende seriekampene, deriblant tapet for Tertnes, som kostet klubben seriemesterskapet den sesongen, vil man kunne si at Larvik vant 145 vanlige seriekamper på rad, før det ble uavgjort 24-24mot Stabæk 2. januar 2008.

Ved å regne alle tellende seriekamper, stoppet den forrige seiersrekka opp på 76.

Larvik var hele tiden noen skritt foran Oppsal, uten å imponere de drøyt 300 tilskuerne som fant veien til Arena Larvik i kveld. Larvik slet mest defensivt i kampen, noe 27 innslupne mål forteller det meste om. Fremover på banen var det i lange perioder klart godkjent.
Anja Edin ble sitt lags toppscorer med 11 mål og ble kåret til sitt lags beste spiller. Izabela Duda ble toppscorer for gjestene også hun med 11 mål.

Fredag morgen setter Larvik kursen mot Danmark og den viktige kampen i Champions League lørdag ettermiddag.

KAMPFAKTA