Hvem blir motstander? – Larvik

Hvem blir motstander?

Larviks plass i semifinalene i Champions League ble bekreftet forrige helg, mens Györ var klare som puljevinner via seieren mot Larvik 2. mars. I pulje 2 er det ikke like oversiktlig med en runde igjen å spille.

Før helgens runde er det tre lag som slåss om to plasser- Krim, Oltchim Valcea og FTC Rail Cargo Hungaria. Zvezda Zvenigorod er ute av dansen med 0 poeng på de første 5 kampene.

Scenario 1
Det er noen hovedscenarioer i puljen. Det ene er at det ender opp med 3 lag på 8 poeng.
For å komme dit må FTC slå Zvezda på bortebane og Oltchim slå Krim hjemme i Valcea.

Skjer det må vi lage en ny tabell for disse lagene hvor kampene mot Zvezda strykes. Plasseringene i den nye tabellen vil avgjøres etter målforskjellen i de innbyrdes oppgjørene de tre lagene i mellom.

FTC har møtt begge de to andre lagene to ganger og står med -8 mål i målforskjell etter de fire kampene. Før oppgjøret i Valcea har Oltchim +2 og Krim +6 i de innbyrdes oppgjørene. I dette regnestykket har vi forutsatt at Oltchim vinner kampen. For å bli nummer en i puljen må Krim slås med tre mål eller mer. Skjer det blir Oltchim vår motstander i semifinalene. Skulle det ende med kun tomåls-seier vil Krim gå foran på bedre total målforskjell i alle kampene.
FTCs eneste mulighet i dette scenarioet er at Oltchim vinner med 15 mål eller flere. Da tar de andreplassen i gruppen bak Oltchim.

Scenario 2
Dersom Oltchim vinner sin kamp og FTC taper sin, er det to mulige utfall. For at Oltchim da skal bli gruppevinner kreves det at de tar igjen de 4 målene de tapte med i Ljubljana. Klarer de ikke det, blir Krim Larviks motstander i semifinalene. Her vil i så fall Oltchim bli nummer to og klare for et møte med Györ i semifinalene, da de er bedre enn FTC i de innbyrdes møtene dem i mellom.

Scenario 3
Til slutt tar vi med varianten hvor FTC vinner i Russland og Krim vinner i Valcea. Da blir Krim puljevinner og Larviks motstander i semifinalene. FTC og Györ vil da møtes til en hel-ungarsk fight i april.

Det endelige svaret for vi søndag kveld ved halvsyvtiden når Oltchim og Krim har duellert ferdig.
Zvezda mot FTC spilles lørdag ettermiddag i Zvenigorod. Når den kampen er i mål vil muligens være noe klokere.

Uansett, vi går en spennende helg i møte.

Husk!
Larvik- Buducnost, lørdag 16. mars kl.1745 i Arena Larvik