Norge kjørte over Danmark – Larvik

Norge kjørte over Danmark

Danmark kom til kamp med noe som minnet mye om EM-troppen fra desember.

Det hindret ikke en litt fornyet norsk startoppstilling fra å ta styringen fra start. Avstanden til danskene økte gradvis utover omgangen og til pause ledet Norge 22-11. Starten på andre omgang ble noe jevnere, men i perioden fra 10 til 20 minutter i omgangen gjorde Norge et nytt rykk som danskene ikke hadde svar på. Norge slo litt av på farten de siste 7-8 minuttene og lot danskene redusere noen ganger. Danskene skal være glade for at de slapp unna med 40 baklengs slik andre omgangen utviklet seg.

Hos Norge stod Katrine Lunde nok en gang en meget god kamp i målet. Hun overlot plassen til Silje Solberg drøyt halvveis i andre omgang. Victoria Kristiansen fra Glassverket gjorde debut på seniorlandslaget i kveld. Hennes innhopp i første omgang var meget lovende. Fotrapp og frekk sørget hun for 4 scoringer i første omgang. Sanna Solberg fikk bra med spilletid på venstrekanten. Den tok hun godt vare på og score flere fine mål.

Anja Edin var nok en gang god for Norge, spesielt i samarbeidet med Heidi Løke inne på linjen.  Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Linn Jørum Sulland fikk også spilletid i kveld, men ikke like mye som vi er vant til å se. Tiden de var på banen benyttet de godt. Både Amanda Kurtovic og Ida Bjørndalen fikk rikelig med tid på høyresiden, hvor den førstnevnte fikk vist at hun er på god vei tilbake etter skulderskaden som satt henne utenfor hele høstsesongen.

Danskenes landslagstrener Jan Pytlick var oppgitt etter kampen og ga følgende korte oppsummering til TV2 Danmark.
– Vi falt fullstendig sammen og forsvarte oss svakt. Vi er ikke tilstede i det hele tatt, ikke i noen deler av spillet.
Norge fortsetter turneringen med kamp mot Russland på fredag kl.1845. Kampen kan sees på TV2 Sport og TV2 Sumo.