RK Krim Mercator – Larvik

RK Krim Mercator

Det er kun 11 dager til den første semifinalekampen i denne sesongens Champions League hvor Krim står som motstander. Krim er et lag med lange tradisjoner i turneringen. De siste 5-6 årene har ikke laget lyktes like bra som tidligere, men nå er klubben tilbake med en meget sterk utgave.

5 finaler- 2 titler
Krim hadde sin absolutte storhetstid på slutten av 90-tallet til midten av det forrige tiåret.
Fra sesongen 98/99 til og med sesongen 05/06 spilte klubben seg frem til hele 5 finaler i Champions League. I den perioden fremstod turneringen i en litt annen form hvor man etter gruppespillet gikk inn i cupspill med kvartfinaler, semifinaler og finaler. Krim spilte sin første finale i 98/99 med ungarske Dunaferr som motstander. Ungarerne var hakket hvassere og vant finalene sammenlagt med 51-49.

Krim var tilbake i ny finale i sesongen 00/01 da med Viborg som motstander. Denne gangen gikk Krim helt til topps med 47-41 sammenlagt. Dette året var Larvik kvartfinalemotstander og vant den første kampen hjemme i Bergslihallen med 24-20. Returoppgjøret vant Krim 29-17.

Neste finale og den andre tittelen kom i sesongen 02/03, og nok en gang måtte Larvik gi tapt i kvartfinalen. Denne gangen med 51-47 sammenlagt. Finalemotstander El Osito Valencia vant sin hjemmekamp med 30-27, men Krim slo tilbake i returen og vant 36-28.

De to siste finalene Krim spilte endte begge med tap for danske motstandere. I 03/04 slo Krim ut Larvik i semifinalen, men i selve finalen ble Slagelse for sterke og vant begge kampene. Vår egen Cecilie Leganger voktet den gang målet til slovenerne, og måtte se seg slått av sine kommende lagvenninner. I 05/06 var det Viborg som trakk det lengste strået etter at de vant den første kampen i Ljubljana 24-22. I Viborg vant Krim 21-20, og måtte ta til takke med 2.plassen nok en gang. Her møttes Larvik og Krim i gruppespillet hvor lagene vant sine hjemmekamper i de innbyrdes møtene. Larvik ble allikevel slått ut etter endt gruppespill. Begge finalistene befant seg nemlig i den gruppen.

Siden den gang gar Krim slitt med å ta seg inn blant de fire beste. Året etter tapet mot Viborg ble det stopp i kvartfinalen og etter omleggingen til dagens modell har Krim sagt takk for seg etter Hovedrunden de fire siste sesongene, før de nå spilte seg frem til den kommende duellen mot Larvik.

Laget Larvik har møtt flest ganger i Champions League
Krim er det laget Larvik har møtt oftest i Champions League sammenheng. Dette blir det 7. dobbeltmøtet lagene i mellom. I tillegg til de nevnte oppgjørene ble det to seiere til Larvik i Hovedrunden i 09/10. Det samme skjedde i gruppespillet i 11/12.

Hjemme i Slovenia er de seriemestere de siste 18. sesongene. I tillegg har klubben tatt 19 cupmesterskap siden sesongen 92/93.

I neste artikkel om Krim tar vi en titt på spillerstallen.

Larvik-Krim Mercator, semifinale Champions League, lørdag 6.april kl.1515 i Arena Larvik.