«Nye» Krim – Larvik

«Nye» Krim

Krim har riktignok nådd hovedrunden i Champions League de fire foregående sesongene, men det er ikke godt nok for en klubb som har vunnet turneringen to ganger og spilt fem finaler. Før den inneværende sesongen hentet klubben inn hele syv nye toppspillere for å ta opp kampen med de aller beste. Det ser ut til å ha vært en klok beslutning.

Syv nye navn har altså tatt plass i troppen til Krim foran denne sesongen, en tropp som fra før inneholder noen meget sterke navn, men etter fire år med stopp etter hovedrunden måtte det gjøres noen grep. Fire av de syv nye ble funnet i den danske ligaen, men ingen av dem var danske.

Vi vender tilbake til de fire. Den første nye spilleren vi har lyst til å omtale er lagets brasilianske linjespiller Daniela Piedade, kjent fra 10 sesonger i Hypo. Hun har allerede levert sesongens prestasjon ved i det hele tatt å spille håndball. Tidlig i oktober falt hun om med hjerneslag under oppvarmingen til en treningskamp mot Podravka. Hun ble raskt tatt hånd om, og dagen etter kunne hun så smått prate litt, men det var nok ingen som på det tidspunktet hadde regnet med at hun ville spille håndball på toppnivå igjen, men når hovedrunden dro i gang i februar var hun tilbake på banen.

Fra Larviks motstander i forrige sesongs hovedrunde FC Midtjylland plukket man opp deres skytter Linnea Torstensson, svensk landslagsspiller og kåret til EMs mest verdifulle spiller da Sverige tok sølv bak Norge i 2010. Vi snakker om en spiller som varierer noe i prestasjonene, men på sitt beste er hun en av verdens beste skyttere. Hun brakk en finger for noen få uker siden, og har stått over et par kamper på grunn av det, men vi regner med at hun er på plass til semifinalen i Larvik om en drøy uke.

Tyskerne Susann Müller og Nina Wörz skal ha en stor del av æren for at Randers ble danske mestere forrige sesong. Begge to har gjestet Larvik tidligere. Müller spilte for HC Leipzig sesongen før  Larvik vant turneringen, og Wörz var en del av Randers sitt mannskap som fikk rundjuling av Larvik i jubelsesongen 2010/11. Begge har mange landskamper for Tyskland, og bringer som Torstensson inn en god porsjon internasjonal rutine inn i troppen til Krim.

Ute på høyrekanten har Krim hentet inn to nye spillere i Carmen Martin og Katarina Krpez. Spanske Martin reiste, som så mange andre, fra et Itxako i fritt fall i sommer. Hun er lagets toppscorer i Champions League med 48 mål. Hun regnes for å være en av verdens aller beste i sin posisjon og er fast inventar på det spanske landslaget. Den serbiske landslagsspilleren Krpez er et noe mer ubeskrevet blad i denne sammenhengen, med en fortid i WHC Metalurg fra Makedonia og RK Zajecar fra Serbia.

Siste nykommer, Gabriella Kain, er hentet inn fra KIF Vejen for å forsterke et fra før godt målvaktsteam. Den svenske landslagsmålvakten utgjør nå en del av en strålende trio sammen med kroatiske Jelena Grubisic og Sergeja Stefanisin.

Til slutt må vi ta med litt om Krims største stjerne, kroatiske Andrea Penezic. Hun er ikke ny av året, men under VM i Brasil i 2011 ble hun av flere av de norske spillerne trukket frem som verdens beste spiller. Den høyreiste venstrebacken har en vanvittig fysikk og et meget tungt og lurt skudd. De fleste forsvar må som regel bruke mer enn en spiller for å få bukt med henne. I høst var hun ute med skade og uten henne var det så vidt at Krim tok seg videre til hovedrunden da man havnet på samme poengsum som Podravka, men gikk videre via bedre målforskjell i innbyrdes oppgjør.

Larvik- Krim Mercator, semifinale Champions League, lørdag 6. april kl.1515 i Arena Larvik.