Jeg spiller tøft- men med et smil rundt munnen – Larvik

Jeg spiller tøft- men med et smil rundt munnen

Bare tre dager etter 33-årsdagen ble Gro belønnet med en forsinket bursdagspresang når Larvik sikret seg en plass i den store finalen. I et intervju med www.ehfcl.com forteller hun hvordan det føles. Her er et utdrag fra intervjuet.

Hvordan var troen på at det var mulig å avansere etter å ha tapt den første semifinalen i Larvik?
-For å være helt ærlig, vi ankom Ljubljana veldig avslappet og med stor tro på att dette kunne gå vår vei. Selv om klubben har integrert en del yngre spiller i laget siden sist jeg var med har vi fortsatt et utrolig erfarent lag. Det var den store troen på oss selv som ble utslagsgivende.

Var den berømte og ofte nevnte norske vinnermentaliteten nøkkelen til suksess?
-Jeg har hørt en del om denne mentaliteten fra utsiden, men som spiller så kjører du bare på. Kanskje det mest typiske med oss er at vi alltid hjelper hverandre. Spilleren støtter laget og laget støtter spilleren. Jeg vet at laget støtter meg om jeg feiler. Det er vår styrke og kanskje du kan kalle det en spesiell mentalitet.

Etter å ha sett deg og lagvenninnene i aksjon i Ljubljana virket dere så avslappet under kampen, og det så ut som om dere trivdes utpå der?
-For min egen del så kan jeg si at jeg alltid spiller tøft, spesielt i forsvar, men jeg gjør det alltid med et smil om munnen. For meg er det en absolutt glede å spille håndball, og jeg vil ha det gøy når jeg holder på. Men, jeg kan bli skikkelig forbanna også, forteller Gro med et stort smil i ansiktet.

Tror du at du smiler etter den 11. eller 12. mai når den siste finalekampen blåses av?
-Jeg vil jo gjerne det, men det kommer til å bli to knalltøffe kamper. Györ er favoritter etter en enestående internasjonal sesong, men de skal få kamp til døra. Det er to meget erfarne lag som møtes.

Med norske spillere i begge leire?
-Ja, det er litt spesielt å møte Heidi og Katrine, og ikke glem at de også har den samme mentaliteten som du nevnte tidligere.
Heidi hadde stor tro på at vi skulle klare dette. Etter at de var ferdig med kampen mot Oltchim sendte hun meg en tekstmelding hvor hun fortalte at hun krysset fingrene for oss. Og jeg hadde fortsatt troen på Györ selv om de lå ille til en stund ut i andre omgang.

Kan Larvik forlenge Györs lange rekke med 7 internasjonale finaler uten seier?
-Just wait and see.