Samme finaletrener som sist – Larvik

Samme finaletrener som sist

Györ trenes denne sesongen av spanjolen Ambros Martin. Det er samme mann Larvik møtte på trenerbenken til Itxako i finalene våren 2011.

Han tok over et lag som akkurat hadde tapt enda en europeisk finale- den 7. i klubbens historie.
Oppdraget hans var enkelt- vinn Champions League.
Så langt har Martin gjort jobben sin godt. Laget hans er i finalen.
Györ sitt mannskap gjennomgikk en del endringer forrige sommer. Noen spillere forsvant ut mens nye og talentfulle spillere fant veien inn. På tross av en god spillerstall tok ikke Martin lett på oppgaven, noe han ga uttrykk for på sin aller første pressekonferanse.

-Talent er ikke nok, sa Martin. Vi må spille med hjertet for å oppnå suksess. Vi må gjøre dette sammen om vi skal oppnå de målene som er satt.

Det oppsummerer på mange måter Györs innsats i turneringen denne sesongen. De startet med å vinne de 13 kamper på rad i Champions League, før de tapte den andre semifinalekampen mot Oltchim Valcea i Veszprem Arena forrige torsdag. Den kvelden hang avansementet i en tynn tråd, men det var nettopp de kvalitetene Martin ville se før sesongen som ble avgjørende for at Györ tok seg videre, med en margin på 1 mål.

Vi som så kampen på TV kunne fornemme de samme egenskapene hos Györ som Itxako hadde i bøtter og spann når de møtte Larvik i finalene for to sesonger siden, og på veien dit. Viljen til å aldri gi opp, uansett hvor tungt det kunne se ut.

Martin var en stolt mann da sluttsignalet lød og hans nye klubb Györ hadde sikret seg finaleplass for andre sesong på rad- klubbens tredje totalt.

-Noe har forandret seg i livet mitt i dag, sa Martin. Jeg har aldri sett noe lag slåss så inderlig for noe før denne kvelden.

Nå skal han lede klubben i dens 8. europeiske finale. De syv første har endt med tap. De to siste var Champions League- finaler som begge endte med tap på færre scorede bortemål.

Returoppgjøret mot Oltchim ga oss i alle fall et viktig svar; Györ kan også tape håndballkamper!

Finale Champions League
Larvik-Györi Audi ETO, søndag 5. mai kl.1645 i Arena Larvik.