Et fantastisk år for Anja Edin – Larvik

Et fantastisk år for Anja Edin

Anja Edin har hatt en fantastisk første sesong i Larvik Håndballklubb. Det har krevd mye mental jobbing fra hun signerte kontrakten til å komme dit hun er i dag.

– Jeg følte at Larvik HK bare signerte verdensstjerner. Da jeg signerte følte jeg meg ikke som det i det hele tatt og landslaget tenkte jeg ikke på en gang, sier Anja Edin.

Alle vet hvordan det har gått. Anja Edin har debutert i Champions League med bravur, hatt en solid innsats på landslaget med tittelen mest verdifulle spiller i EM. Hun har tatt sine første gullmedaljer i karrièren og aldri scoret så mange mål i løpet av en sesong som denne. Nå står hun med selve finalen i Champions League noen dager unna.

– Jeg har vært heldig. Jeg blir ganske ydmyk av å sitte i garderoben og se meg rundt. Det er veldig mange gode spillere. Samtidig har jeg vært oppmerksom på hvor mye utvikling det ligger i å trene med spillere som er bedre enn meg. Å kjenne det så til de grader på kroppen har vært interessant, sier hun.

Hun beskriver Larvik som et veldig bra lag å komme inn i. Ikke bare håndballmessig, men alt rundt. De er åpne og det går fort å lære.

– De tok meg imot på en fin måte. Måten de har lagt det til rette for Gro, Mio og meg har vært helt fantastisk. Mio har vært en engel og vi har fått mye og god hjelp.

Anja Edin har aldri spilt finale i Champions League før og sier at det morsomste gjenstår.

– Det har vært et fantastisk år. Det har gått fort. Når vi står foran finalen er det viktig å ikke skille finalen fra andre håndballkamper. Det merket jeg under EM, at det var viktig å fokusere på at det er en arbeidsoppgave som skal utføres der og da. Så får jeg heller tenke over det i ettertid. Det blir nok en stor opplevelse, men når jeg kommer på banen tror jeg at alt rundt legges vekk.

I finalen tror hun at vinneroppskriften vil være å prestere der og da og gjøre hverandre best mulig i de to kampene.

Hun møter venninnen Heidi Løke på den andre banehalvdelen. De har drømt om dette siden de var små.

– Det er kult at vi står i en finale sammen, selv om det er på hvert vårt lag, men når kampen blåses i gang tar konkurranseinstinktet over, lover hun.

Anja Edin konfronterer frykt og andre utfordringer i sitt eget firma Fearless.