Kontinuitet er hemmeligheten i Larvik – Larvik

Kontinuitet er hemmeligheten i Larvik

Den offisielle Champions League- siden ehfcl.com har tatt en titt på Larvik Håndballklubb og dens rolle/posisjon i kommunen før den første finalekampen på søndag. Her gjengir vi deler av saken.

Det var på ingen måte skrevet i stjernene at Larvik skulle bli en maktfaktor i norsk og internasjonal håndball. Den historiske byen på sydøstkanten av Norge har litt over 42000 innbyggere i kommunen, det er kun en tredjedel av størrelsen på Györ.

Eventyreren Thor Heyerdahl har vært en av byens mest kjente sønner i lang tid. I disse dager er nok håndballjentene byens mest kjente døtre. Hemmeligheten bak suksessen er i følge Tor Odvar Moen klubbens evne til å tenke langsiktig og ha kontinuitet på og utenfor banen.

-Vi har hatt god kontinuitet både på og utenfor banen. Det har selvsagt blitt en del endringer i årenes løp, men vi har beholdt nøkkelpersoner i nøkkelroller hele veien.
Pr. dato har vi nok den desidert største administrasjonen i norsk håndball, og i den har vi hele tiden hatt en rød tråd i arbeidet, med de samme ansiktene i sentrale roller.

-I tillegg synes jeg at vi har vært gode til å utvikle de talentene vi har tiltrukket oss, i en fin blanding med de etablerte spillerne vi har hentet inn underveis. Budsjettmessig har vi ikke hatt mulighet til å følge shoppingtrenden som har regjert de siste årene.

Uansett, det koster penger å drive en håndballklubb på dette nivået noe som krever støtte fra lokalsamfunnet, sponsorer og tilskuere. Og i følge Moen føler man at man har støtten.

-Du spør om vi er byens stolthet, ja jeg føler på mange måter det. Det er jo ikke sånn at dørene løpes ned på seriekampene våre, men når den internasjonale delen av sesongen løper har vi super støtte.
Vi føler vel at vi er vel så store på utsiden av Larvik. Det merker vi når vi spiller bortekamper i ligaen.
I tillegg hører vi ofte fra folk som er ute og reiser at de blir møtt med at de kommer fra byen med det gode håndballaget når de forteller at de kommer fra Larvik.

Dette blir bekreftet av byens ordfører Rune Høiseth.

-Det betyr mye for byen at vi har et håndballag i den absolutte verdenseliten. Klubben markedsfører byen og Norge på en veldig positiv måte. De er utrolig flotte ambassadører lokalt og ikke minst for sporten.