– Viktig å glede seg – Larvik

– Viktig å glede seg

Cecilie Leganger har brukt veldig mye av den siste uken til å skape overskudd i hverdagen og være opplagt. Hun har redusert arbeidsmengden på andre ting enn håndball, for å være mest mulig fokusert inn mot finalene.

Det andre hun har brukt mye tid på er å glede seg til at hun skal spille finale i Champions League.

– Det er ikke så ofte man får lov til det i livet. Derfor er det verdt å bruke masse tid og glede seg over det og tenke at det ikke er en selvsagt ting. Spesielt når vi har kommet dit for andre gang med Larvik. En ting er å vinne Champions League en gang. Det kan gå i en heldig sesong med maks uttelling, men å gjenta det er vanvittig stort og det er en kjempemotivasjon, sier Cecilie Leganger.

Hun burde vite hva hun snakker om. Hun er klar for sin femte finale i Champions League – én med Krim (2004), to med Slagelse (2005, 2007) og nå sin andre med Larvik (2011, 2013).

– Jeg bruker tiden på å tenke og filosofere, kjenne på følelsen at jeg er en del av noe stort. Alle har lyst til at dette skal gå bra.

Alle spillerne i laget er viktige, men Tonje Larsen har en helt spesiell posisjon i klubben. Det faktum at hun i oppladingen til finalen i Champions League ble utnevnt til æresmedlem mens hun fortsatt er aktiv underbygger hennes posisjon i klubben.

– Tonje er god både forover og bakover. Det er nesten ikke til å tro når du ser på merittlisten hennes. Det skal nesten ikke være mulig. Hun har holdt toppnivået så utrolig lenge, selv om hun har slitt med skader i perioder. Selv om hun har vært mye ute av trening har hun vinnerviljen og vinnerinstinktet og gjør en utrolig viktig jobb for laget i de minuttene hun er på banen. Det synes jeg er en ener verdig. Hun gir alt bestandig, sier Cecilie Leganger.

Hun sier at man merker autoriteten hennes og hun hater å tape. Selv om hun er 38 går hun på banen for å vinne. Ingen ting annet er godt nok. Hun setter høye krav til seg selv. Det er fantastisk å få lov til å være på lag med en spiller som Tonje Larsen, synes keeperen.

FINALE I CHAMPIONS LEAGUE: Larvik – Györ. Arena Larvik, søndag 5. mai kl. 16.45