Blir ikke skremt av å spille borte – Larvik

Blir ikke skremt av å spille borte

Gro Hammerseng og de andre Larvik-jentene jobber knallhardt for å kunne være i posisjon til å heve Champions League-troféet etter den avgjørende finalen i Ungarn lørdag.

– Det er ingen ting som er avgjort enda. Jeg sitter ikke med oppskriften på hvordan vi skal snu det til seier, men har noen tanker rundt det. Hvis vi spiller på vårt beste, tror jeg det kan være godt nok, sier hun.

Gro Hammerseng vet at det er godt å ha i bakhånd at laget senest i semifinalen viste at de ikke blir skremt av å spille på bortebane. Györ er i førerposisjon og Larvik må spille bedre enn i den første finalen.

–Jeg synes vi spilte en ok kamp i forsvar, men vi har mer å gå på. Personlig har jeg litt å revansjere og jeg har lyst til å heve meg fremover i det offensive spillet i returkampen i Veszprém på lørdag. Jeg følte at jeg var ganske langt unna toppnivået mitt i den kampen. Det er bedre å vite at vi tapte med tre da, enn om jeg følte jeg hadde fått ut alt, sier hun.

– Jeg kommer til å jobbe med å heve nivået der, for det var jeg ikke fornøyd med i det første oppgjøret. Min personlige oppgave blir å være hvassere og mer nøyaktig fremover både i skyting og i det å bruke farten min mer i kontra og angrepsspillet.

Larvik-jentene har sett på hva som fungerte i den første kampen. Det blir viktig å gjøre mer av det, for det blir mål når de setter hverandre i gode situasjoner og det skal være mulighet å kontre inn flere mål også.

– De gangene Isabel Blanco fikk ballen var hun flink til å utnytte de sjansene godt, så vi må prøve å utnytte det i enda større grad.

– I alle kampene mot Györ har vi spilt store deler av kampene jevnt med dem, men så har vi noen dykk der vi lar de få score for mange mål på rappen. Det sier seg selv at vi kan ikke ha det hvis vi skal vinne mot et så godt lag som Györ. Det må være en arbeidsoppgave å unngå å få de dykkene i prestasjonene. Vi må klare å holde nivået når vi for eksempel har klart å spille oss til en ledelse, slik vi hadde i hjemmekampen. Da må vi bruke rutinen vår, ha litt mer is i magen og fortsette å være skarpe, så kanskje vi kan hekte de av. Vi har vært litt slepphendte og slurvete i en periode i alle tre kampene mot Györ denne sesongen, sier hun.

Larviks nummer 10 håper jentene har lært av det og at det blir en konkret oppgave at de ikke tillater seg det igjen. – Hvis vi kommer i en slik situasjon igjen må vi bare stramme strikken enda mer og tørre å ha tro på at det som har gitt mål fortsatt vil gjøre det, sier hun.

– Det blir spennende. Vi er heldig som får lov til å spille finale i Champions League, så vi skal nyte det samtidig som vi er skjerpet, sier Gro Hammerseng.