Ferskingene imponerte – Larvik

Ferskingene imponerte

Norge sendte en sylfersk tropp til Nettbuss Open i Gøteborg. Samlet sett hadde troppen snaut 100 landskamper mindre enn Larviks Karoline Dyhre Breivang. Derfor var det imponerende å se jentene vinne 2 av 3 kamper denne helgen.

Fredag ble Serbia slått 25-24 etter at Linn Gossé satte inn seiersmålet med noen få sekunder igjen. Lørdag stod et Island som forbereder seg til VM-kvalik i juni som motstander, og de måtte finne seg i å bli ydmyket av de norske ungjentene. Norge vant kampen 33-20.

Søndag stod et nært toppet svensk landslag for tur. Svenskene skal også ut i kvalik i juni og det var forventet at denne kampen kunne bli tøff for Norge. Det endte med tap 28-25, men det var ikke før i sluttminuttet Sverige fikk laget en liten luke. En meget imponerende innsats sett fra norsk ståsted. Imponerende er ikke ordet vi vil bruke om det rumenske dommerparet som var på banen. Svakt og rotete.

Selv om dette kun var treningskamper viser det at det er god bredde og mange fine typer i norsk damehåndball. Turneringen ble spilt uten spillere fra Larvik, Byåsen og utenlandsproffene, med unntak av Ida Bjørndalen.

Det vil bli kamp om plassene når  laget som skal spille VM i Serbia i desember. På venstrekanten har både Linn Gossé og Sanna Solberg bevist at de er seriøse kandidater til den troppen. De som står utenfor nå får en tøff jobb med å vippe ut de to. Stine Bredal Oftedal har tatt mye ansvar i sin nye rolle som sjef  i det norske laget. Nevnte Bjørndalen glimter til i perioder, og vil nok bli vurdert som en seriøs kandidat når det nærmer seg uttak, men dersom alle er skadefrie er dette posisjonen med desidert tøffest konkurranse. Denne helgen utgjorde Bjørndalen, Maja Jacobsen og Stine Skogrand høyresiden. Navn som Koren, Sulland, Mørk og Kurtovic vil nok også ha et ord med i laget når desember nærmer seg.

Neste oppgave for Norge er samling og kamper på Island i midten av juni.