Larvik toppseedet – Larvik

Larvik toppseedet

Vi har lagt bak oss en lang og innholdsrik sesong hvor vi kan se tilbake på tre hjemlige titler og et sølv fra klubbens andre Champions League- finale. Nå retter vi blikket mot den kommende sesongen og i Champions League er Larvik seedet på topp sammen med blant annet tittelforsvarer Györ.

EHF har publisert rankingen i Champions League og der befinner Larvik seg på nivå 1 sammen med Györ, Buducnost og Romanias beste lag. Selv om rankingen nå foreligger er det fortsatt ikke helt klart om denne versjonen blir den endelige forteller Tor Odvar Moen.

-Vi kommer til å forbli seedet på nivå 1, men det skjer en del ute i Europa om dagen, det meste handler om økonomi, og derfor vil det nok gå noen uker før vi vet hvilke lag som stiller til start. Nevner også at Byåsen er seedet på høyeste nivå i  kvaliken.

-Etter hva jeg har fått med meg ser det ikke ut til at semifinalist Oltchim Valcea stille til start i den kommende turneringen. Der blei det en økonomisk krasjlanding underveis og etter sesongen. Samtlige spillere ble fristilt ved sesongslutt og mange av dem har skaffet seg nye jobber allerede. Jeg tror heller ikke at Spania vil stille med to lag til høsten, hvor det ene evt. skal ut i kvalik.

-Det kommer nok til å bli en del forskyvninger i rankingen når påmeldingsfristen går ut. Det går uansett mot en meget interessant Champions League- sesong. Vi er spente på hva storsatsingen til Vardar fra Skopje i Makedonia vil se ut på banen. De har forskyndt seg grovt på overgangsmarkedet og hentet inn en rekke toppspillere fra andre toppklubber, blant annet fra Györ. Andrea Lekic og Jovanka Radisevic forlater mesterne til fordel for Vardar. Györ har svart med å hente inn Katarina Bulatovic fra Oltchim. Krim og Buducnost har også styrket troppene sine og blir å regne med i toppskiktet. Jeg tipper også at FTC Budapest klarer kvaliken og da blir de definitivt et lag å regne med. Det skal også vi bli!

-Det skal også arrangeres en Wild Card turnering hvor lag som ikke er kvalifisert kan søke om å bli med. Danske Viborg er vel et av lagene som må sette sin lit til denne varianten, avslutter Tor Odvar.

Trekningen til kvalifiseringspuljene og gruppespillet foregår i Wien 27. og 28. juni.