Skrell i kvinnenes VM-kvalik – Larvik

Skrell i kvinnenes VM-kvalik

Denne helgen ble det avgjort hvilke europeiske nasjoner som får delta under VM i håndball for kvinner i Serbia i desember. Nederland stod får den største skrellen da de eliminerte Russland over to kamper.

Norge, Ungarn, Montenegro og vertsnasjonen Serbia var kvalifisert på forhånd. De åtte øvrige nasjonene ble vasket frem via 8 play off kamper de to første helgene i juni.

Den aller største skrellen kom mellom Nederland og Russland.  Russerne vant det de fleste ville kalle oppskriftsmessig den første kampen i Nederland med 27-26. Bomben smalt i Rostov i ettermiddag hvor Nederland vant med utrolige 12 mål- 33-21, og dermed er den beste VM-nasjonen gjennom tidene utslått før moroa starter i Serbia.

Polen stod for en mindre skrell da de slo ut Sverige ved å vinne både borte og hjemme- 26-23 og 32-31. Polen har vært ut på en ”miniørkenvandring” når de gjelder deltagelse i mesterskap, mens svenskene har deltatt i de syv siste store mesterskapene- med blant annet en sølvmedalje bak Norge i EM i 2010 i Norge og Danmark på merittlisten.

Frankrike spilte på seg i trøbbel når de spilte uavgjort 18-18 mot Kroatia forrige helg, men i returoppgjøret i Kroatia viste de seg frem fra en annen side og vant 30-26 etter en meget solid andre omgang.

Ellers så tok Danmark seg enkelt av Tyrkia- 42-24 og 31-26. Spania knuste Makedonia med 57-34 sammenlagt og Romania tok seg greit av Slovakia over to kamper.  Tyskland hadde helle ingen problemer i sine kamper mot Ukraina og vant 23-21 borte og 30-22 på hjemmebane. Hjemme ble de 24-16 og i ettermiddag vant de 25-22 på bortebane.

Tsjekkia viste gode tendenser under EM i Sebia sist desember og når er de også kvalifisert for VM samme sted ved å enkelt beseire Island både borte og hjemme- 29-17 og 26-21.

Europas deltagere i VM:

Norge
Montenegro
Ungarn
Serbia

Nederland
Danmark
Romania
Tyskland
Tsjekkia
Polen
Spania
Frankrike