Fem nasjoner har søkt ekstra plass – Larvik

Fem nasjoner har søkt ekstra plass

Det Europeiske Håndballforbundet(EHF) jobber i disse dager med å ferdigstille startfeltet til kommende sesongs Champions League turnering. En av oppgavene er å velge ut hvilket lag som skal få en sjanse til å komme inn i den avgjørende kvaliken via den såkalte wildcard turneringen.

Turneringen gir muligheten til å få med et lag mer enn man som nasjon har krav på i kvalifiseringen til Champions League. Fire lag skal velges ut og foran den kommende sesongen er det fem nasjoner og lag som har søkt om dette. Blant disse finner vi altså Tertnes. Klubben bet godt i fra seg i forrige sesongs EHF Cup hvor det ble stopp i kvartfinalen mot laget som senere vant turneringen- danske Team Tvis Holstebro.
Det har tydeligvis gitt blod på tann og det er gledelig å se at klubben signaliserer høye ambisjoner via en slik søknad.
Byåsen er Norges andre deltager i turneringen og må forsøke å ta seg inn i gruppespillet via den avgjørende kvaliken i september.

Den danske toppklubben Viborg har også søkt om plass. Danskene ble nummer tre i det danske mesterskapet bak FC Midtjylland og nevnte Team Tvis Holstebro. Klubben har lagt ned satsingen på sitt herrelag, som også tilhørte toppserien i Danmark, for å satse alt på kvinnesiden. Klubben har satt sammen et lag for den kommende sesongen som garantert holder nivået i Champions League og vil være en klar favoritt til å ta plassen i den avgjørende kvaliken.

I tillegg har Lokmotiv Zagreb fra Kroatia søkt om plass sammen med Fleury Loiret fra Frankrike og ungarske ETV-Erdi VSE. Sistnevnte kan få en plass i kvaliken uten å delta i denne turneringen da Ungarn via Györ er tittelforsvarere i Champions League. Det kan gi en tredje plass i turneringen til Ungarn. Skjer det gir wildcard-puljen seg selv.

Fullstendig oversikt over hvilke lag som er påmeldte til Champions League og de forskjellige kvalifiseringsnivåene blir offentliggjort fredag 21. juni.
Trekningen til kvalifiseringen skjer torsdag 27. juni. Dagen etter trekkes puljene til gruppespillet som starter opp den første helgen i oktober og som Larvik allerede er kvalifisert til som regjerende seriemester i Norge.