Nasjonale mestere i Europa- del2 – Larvik

Nasjonale mestere i Europa- del2

Vi forsetter med gjennomgangen av de nasjonale mesterne rundt omkring i Europa.

Russland

Dinano Volgograd tok sin femte tittel på rad, men veien til topps var av den kronglete sorten. De endte som nummer fire etter endt grunnserie og tok seg så vidt forbi Olga Medvedevas gamle klubb Astrakanochka i kvartfinalen. I semifinalen slo de ut Zvezda for så å gå til topps foran Rostov-Don i finalen. Dinamo har ikke fått sin søknad om deltagelse for deltagelse til Campions League godkjent, dermed er Rostov-Don eneste russiske lag som deltar denne sesongen, i første omgang i kavlifiseringen.

Romania

Oltchim Valcea vant 20 strake seiere i ligaen og tok sitt 19. seriemesterskap i en sesong som ser ut til å bli den siste som topplag. Semifinalisten fra Champions League har ikke søkt om deltagelse i neste sesongs turnering.  Den hasardiøse økonomiske satsingen som ble gjort sist sesong har klem luften ut av klubben. Baia Mare representerer Romania i kvaliken. Klubben endte 10 poeng bak Oltchim i ligaen.

Hviterussland

BNTU BelAZ Minsk vant både cup og serie i Hviterussland. I serien ble det tre tap og tittelen ble ikke sikret før i den siste runden da de slo sin hardeste rival Gorodnichanka Grodno 18-15. Minsk tar plass i kvalifiseringen.

Tyrkia

Muratpasa Antalya var ubeseiret etter 18 kamper og ble for første gang tyrkisk mester.
Det eneste laget de ikke klarte å vinne over var den regjerende seriemesteren Usküdar  BSK. Begge kampene endte uavgjort. Muratpasa går inn i første runde i kvaliken der de møter nederlandske SERODAC Dalfsen.

Kroatia

Podravka vant som vanlig i Kroatia. Klubben har vunnet 20 seriemesterskap og 19 cuptitler. De begynner så smått å kjenne pusten i nakken fra rivalene fra Lokmotiv Zagreb. Sistnevnte har fått wild card til kvaliken og Podravka er direkte kvalifisert til gruppsepillet i Champions League.

Makedonia

Vardar fra Skopje dyttet ned lokalrival Metalurg fra tronen og ga en forsmak på hva Europa har i vente fra den klubben.  Med en pengesterk russer i ryggen har Vardar hentet inn en rekke toppspillere foran den kommende sesongen. Vardar spiller kvalifisering i september.

Montenegro

Buducnost er knusende overlegne i Montenegro og vant sin 22. tittel på rad- nummer 25 totalt. Buducnost er ter seedet topp fire foran trekningen til gruppespillet fredag 28. juni.

 

Se trekningen live på www.ehftv.com fra kl.2000.