EHF åpner for Women’s Final4 – Larvik

EHF åpner for Women’s Final4

Final4 har blitt et kjent begrep for håndballelskere etter noen fantastiske arrangementer i Køln hvor herrene har gjort opp om Champions League troféet de siste årene. Nå åpner EHF for at kvinnene allerede den kommende sesongen kan få et tilsvarende arrangement når de skal sloss om tittelen i Champions League, men først må EHF få inn søknader som lever opp til de kravene som er satt for et slikt arrangement.

Herrenes Final4 i Køln har vært en dundrende suksess fra dag en. Både semifinaler og finaler har vært spilt for fulle hus med 20.000 tilskuere tilstede pr. dag.  For de som ikke kjenner til konseptet betyr et at Champions League avslutningen avgjøres på en helg med semifinaler lørdag og bronsefinale og den store finalen på søndag. Meningen var at dette arrangementet skulle flyttes rundt, men med tyske lag på plass og fulle hus ble herrene enige om at Køln er stedet for Final4.

Nå vil altså EHF legge til rette for at kvinnene kan avslutte Champions League på samme måte den kommende sesongen. Det har vært på agendaen en stund, men det var først ventet for sesongen 14/15.

For at det skal bli noe av allerede denne sesongen må EHF få inn søknader som tilfredsstiller de kravene som er satt. Skjer ikke det vil turneringen avgjøres på vanlig måte også denne sesongen.

EHF oppfordrer klubber, byer, nasjonale forbund, arenaer, evt. agenter om å søke om arrangørstatus. Det er en del krav som må innfris, blant annet må arenaen ha en kapasitet på minimum 8000 tilskuere.

Dersom dette blir en realitet vil Women’s Final4 avvikles 3./4. mai 2014. Det hele avgjøres den 20. september.