Håndballfeber i Bamble! – Larvik

Håndballfeber i Bamble!

Torsdag ettermiddag inntar Larvik og de danske EHF Cup- mesterne Team Tvis Holstebro med Ida Alstad i sine rekker Rønholthallen i Bamble. Dagen før kamp er det full fart og stor optimisme i håndballgruppa til Bamble. Kampen starter kl.17:15

Det er ikke hver dag at to lag med en rekke verdensstjerner inntar Rønholthallen. Larvik stiller med, for de fleste, mange kjente fjes, men også danskene har et meget merittert lag med masse internasjonal erfaring. I våres ble klubben nummer to i den danske serien og i mai gikk de til topps i EHF Cup da de slo den kommende sesongens franske Champions League deltager Metz.

De største profilene er mer eller mindre fast inventar på det danske og norske landslaget.
Ann Grete Nørgaard, Kristina Kristiansen, Sandra Toft og Mette Gravholt er alle viktige brikker i det landslaget Jan Pytlick er i ferd med å bygge opp med tanke på OL i Rio i 2016. Ida Alstads posisjon i det norske landslaget kjenner de fleste til fra før.

Det er kanskje ikke så rart at man gleder seg i Bamble?
-Vi føler virkelig at Bamble håndball har tatt en plass på håndballkartet i Telemark den siste tiden, forteller leder i klubben Eva Boxaspen. Vi håper på full hall i morgen. Vi har 350 sitteplasser i Rønholthallen, men kan ta inn totalt 750 tilskuere. Blir vi så mange, blir det ståplasser til alle.

-Det at vi har fått muligheten til å gjennomføre dette arrangementet har skapt mange positive ringvirkninger for klubben. Etter vårt første møte med Larvik fikk vi avdekket noen mangler ved Rønholthallen. Takket være en utrolig positiv kommune, idrettsråd og  Prosjekt Rønholt har vi fått oppgradert hallen vår bare i løpet av noen få uker.

– Det skal også være med på å gi klubben et viktig økonomisk bidrag. Det er allerede utrolig mange som har stilt opp for klubben for at dette skal bli et «plussarrangement». Det er vi veldig ydmyke og takknemlige for.

-Samarbeidet med Larvik har også gitt oss et kompetanseløft og jeg håper at det er noe vi kan fortsette med i tiden som kommer. Allerede i morgen kan mange få ta del i dette, for etter kampen vil Ole Gustav Gjekstad holde et foredrag om motivasjon for alle interesserte.

Håndballederen er klar på at arrangementet har fått fram en unik fellesskapsfølelse i lokalsamfunnet, ettersom såpass mange har bidratt.

– Jeg har aldri opplevd liknende, sier hun.

Kampen i Rønholthallen er den første av to kamper mellom Larvik og Team Tvis Holstebro. Lørdag 24. august møtes lagene til ny kamp i Helgerødhallen med HG Gokstad som arrangør. Kampstart kl.13:00.

Larvik-Team Tvis Holstebro, torsdag 22. august kl.17:15 i Rønholthallen.

Billettpriser:
Voksen: kr 50,-
Barn u/16 år: kr 20,-
Famile: kr 100,-