Tøff sesongstart for Fredrikstad – Larvik

Tøff sesongstart for Fredrikstad

Onsdag kommer Fredrikstad BK på besøk til Arena Larvik til sesongens andre kamp i Postenligaen. Østfoldingene fikk en tøff start i sitt come back i Postenligaen da de tapte 20-30 på hjemmebane mot Storhamar, laget som av mange er tippet på sølvplass bak Larvik denne sesongen. Nå venter altså gullfavoritt Larvik i neste kamp.

Ung klubb- opp og ned

Fredrikstad Ballklubb er for en meget ung klubb å regne i håndballsammenheng. Klubben så dagens lys den 12. september 2001 og er en sammenslåing av senioravdelingene til Torp IF og Lisleby Håndball, klubben som Kari Mette Johansen kom fra i 1998. Siden oppstarten har FBK spilt de fleste av sesongene i 1. divisjon. Denne sesongen er den fjerde på det høyeste nivået i Norge.
Klubben spilte sin første sesong i eliteserien allerede i 2003/2004 da rykket laget rett ned igjen med skarve 5 poeng på kontoen.
Deretter ble de hele seks sesonger i første divisjon før de var tilbake blant de beste sesongen 2010/2011. Den sesongen overlevde de i Postenligaen via to kvalifiseringskamper mot Glassverket. Sesongen etter trakk de et av de to korteste stråene i en uhyre jevn bunnstrid og rykket ned sammen med Njård. FBK innkasserte 12 poeng og manglet kun ett poeng for å havne på trygg grunn.
Denne gang svarte klubben med å rykke rett opp igjen på første forsøk etter å ha blitt nummer 2 bak Nordstrand i 1. divisjon.

Mange endringer i troppen

FBK har gjennomgått noen forandringer på spillersiden etter at opprykket var klart. Fem spillere har forlatt klubben siden opprykket, Emilie Wernersen (Utleira), Malene Staal (Halden), polakkene Agniezska Kwiecien og Jagoda Olek, samt Martine Hovden som var med da opprykket ble sikret. Sistnevnte valgte Storhamar som ny klubb og sa takk for sist med 5 scoringer mot sine gamle lagvenninner i serieåpningen.
Antallet inn i troppen er syv, hvorav flere utlendinger. Montenegrinske Sanja Premovic (Naisa NIS), Anita Campa (Split) fra Serbia, svenskene Malin Larsson (Skøvde), Tove Kronquist (H43) og Linnea Arrhenius (Sävehof) og de norske innslagene Ida Sofie Dahl (Skogstrand) og Kristine Engeløkken har alle tatt plass i sesongens utgave av Fredrikstad BK.

Fra før av består troppen av relativt unge spillere hvor flere var med sist laget var i Postenligaen. Laget trenes av Andre Jauert og den tidligere svenske keeperkjempen Mats Fransson. Sistnevnte med lang fartstid mellom stengene i Runarhallen på 90-tallet.

Postenligaens sterkeste linjeduo?

Før sesongstart stilte FBK spørsmålet om det ikke er så at de har Postenligaens sterkeste linjespillerduo i Kari Brattsett og Linnea Arrhenius. Der vil nok mange nevne duoen Blanco/Løke hos Larvik som en sterk utfordrer. Vi får nok ikke svaret på det onsdag da det i skrivende stund ser ut til at Lise Løke fortsatt vil måtte vente litt med den offisielle debuten for Larvik.

Larvik-Fredrikstad, Postenligaen, onsdag 11. september kl.19:00 i Arena Larvik.