Vardar tar plass i gruppe D – Larvik

Vardar tar plass i gruppe D

Vardar fra Skopje i Makedonia tar den ledige plassen i Larviks gruppe i Champions League. Italienske Jomi Salerno ble utklasset 35-16 i lørdagens semifinale. I finalen søndag kveld vant makedonerne enkelt 33-25 over franske Fleury Loiret, som eliminerte russiske Rostov-Don lørdag.

Vardar blir sannsynligvis Larviks tøffeste utfordring i gruppe D. Det har blitt satset enorme summer med penger i Skopje foran denne sesongen, og kravet om Champions League spill har hengt over klubben siden slutten av forrige sesong. Nå er del 1 innfridd og det blir spennende å se om Vardar får trimmet laget til oppstarten av gruppespillet. Larvik møter Vardar på bortebane i 2. runde av gruppespillet helgen 12. og 13. oktober.

Blant klubbens signeringer foran denne sesongen finner man blant annet Andrea Lekic og Jovanka Radicevic fra Györ, Alison Pineau  og Amandine Leynaudfra Oltchim Valcea, samt russiske Tatiana Khmyrova fra Dinamo Volgograd.

Danmark håpet nok på at Viborg eller Team Tvis Holsetbro skulle ta seg videre i turneringen. Det gikk ikke etter planen. Viborg forsvant ut av turneringen på lørdag da de tapte sin semifinale mot Baia Mare fra Romania med 26-25. Team Tvis Holstebro vant enkelt over nederlandske Seordac Dalfsen, men i finalen mot Baia Mare ble det bråstopp og tap 36-23.

I den tredje puljen var det ikke uventet at FTC Budapest ville ta seg videre fra. Det ble en ren ungarsk finale i gruppen mellom nevnte FTC og Erd og der vant førstnevnte 31-24.

Forrige helg sørget HC Leipzig for at Larvik er det eneste norske laget i turneringen da de slo ut Byåsen på deres hjemmebane i Trondheim.

Gruppespillet starter opp helgen 5./6. oktober og Larvik starter med hjemmekamp mot Podravka lørdag 5.oktober kl.1930.