Champions League i nytt format – Larvik

Champions League i nytt format

Det er ennå ikke tatt noen avgjørelse om denne sesongens Champions League skal avgjøres via et Final Four-stevne. Det som er sikkert er at kvinnenes Champions League kommer til å avvikles etter en ny modell fra sesongen 2014/2015 som skal avsluttes med Womens EHF Final4.

Det er det Europeiske Håndballforbundet (EHF) som hat tatt initiativet til dette som er ment å styrke og utvikle kvinnehåndballen i Europa.
Det at turneringen får en ny avslutning via Final4 er bare en av nyhetene rundt turneringen. Det nye formatet vil forgå med et gruppespill på høsten slik vi kjenner det i dag. Det nye er at 3 av 4 lag vil avansere til Hovedrunden etter nyttår.

Her dannes det to puljer av seks lag hvor det er trolig at lagene som kommer inn fra samme pulje tar med deg poengene fra de innbyrdes oppgjørene i gruppespillet, samtidig som de møter de tre nye lagene i dobbeltmøter. Dette med at lagene tar med poengene fra gruppespillet kommer ikke helt frem i pressemeldingen fra EHF, men det kan etter vår mening ikke gjøres på noen annen måte.

De fire beste lagene i hver 6-lagspulje møtes til kvartfinaler som avvikles etter cupmodell.

Til slutt møtes de fire vinnerne av disse kampene til Womens EHF Final 4 i mai.

I tillegg til de rent strukturelle forandringene vil det også stilles krav til «innpakningen» av turneringen, blant annet med krav til arenaenes standard.

HUSK! 

Larvik-Vipers Kristiansand, Postenligaen, onsdag 2. oktober kl.1900.

Larvik-HC Podravka Vegeta, Champions League, lørdag 5. oktober kl.1930.