Stortrives i Paris – Larvik

Stortrives i Paris

I sommer tok Pernille Wibe med seg flyttelasset sitt fra Larvik og satte kursen mot verdensmetropolen Paris og spill for den franske toppklubben Issy Paris. Her er en liten rapport om det nye livet i Frankrike.

Tatt godt i mot

Pernille og Stine Bredal Oftedal kom til en klubb som heldigvis hadde et norsk innslag fra før. Den tidligere Bækkelagsspilleren Charlotte Mordal har allerede noen sesonger på baken i den franske klubben. Det har gjort oppstarten i Paris noe enklere for Pernille, i et land hvor de fleste synes at det holder å kunne sitt eget språk.

-Jeg har blitt tatt veldig godt imot av laget og de rundt. Det har vært utrolig godt å ha Charlotte som kan oversette til enhver tid. Det ville nok vært mer utfordrende hvis hun ikke hadde vært her, og det gjør også at jeg har kommet fortere inn i laget og inn i den nye tilværelsen. Jeg lærer fransk litt etter litt, og selv om en del av jentene kan litt engelsk, så stopper det fort opp for noen av dem.
Den nye tilværelsen er ikke helt ulik den hun har vært vant til, men den er noe annerledes enn den norske hverdagen.

Trives med ny hverdag

-Det er litt uvant fra den norske hverdagen, men ikke så veldig ulik treningshverdag. Nå har jeg riktignok ikke noen forpliktelser til skole (som jeg hadde i Larvik), så da har jeg litt mer tid til å lære meg fransk. Det er gode treningsforhold her og jeg er veldig optimistisk på både laget og mine egne vegne. Jeg trives veldig godt med alt ansvaret og all den tilliten jeg har fått hittil og jeg tror jeg kan utvikle meg her nede!

Ambisjoner om Champions League kvalifisering

-Laget har tatt nye steg hvert år (fra de rykket opp igjen til eliten for 3 sesonger siden) og har klare ambisjoner om å fortsette utviklingen. Det store målet i år er CL-kvalik. neste år, som betyr at vi må komme oss til finalen i sluttspillet i år. Vi har mange gode spillere, men akkurat nå sliter vi litt med skader og for at vi skal nå målet, mener jeg vi er avhengig av å ha en tilnærmet skadefri stall.

Et lite skår i gleden stod det franske håndballforbundet for.

-En veldig kjedelig nyhet vi fikk, er at det franske forbundet glemte å melde på de franske lagene til E-cupene de var kvalifisert for (ikke Champions League-lagene), men vi fikk bli med i Challenge Cup i år i stedet.

God start på sesongen

Issy Paris har i skrivende stund spilt to serierunder og så langt har det gått veldig bra for klubben, selv med en del skader.

-I den første seriekampen var det jevnt en stund, før vi tok initiativet og kjørte kampen. Det ble seier 31-19 mot Nice, men ifølge de andre er det et sterkt lag som nok undervurderte oss med alle skadene vi har. Vi hadde uansett forberedt oss godt og spilte en god kamp. I den andre seriekampen slet Nimes med å stoppe oss offensivt, samtidig som vi gjorde en god jobb i forsvar, og Armelle hadde en imponerende redningsprosent på rundt 50%. Det ble til slutt seier 31-20. Jeg føler at det går mye bedre i forsvar nå og at kommunikasjonen er bedre enn den var i oppkjøringskampene. I tillegg var det selvfølgelig gøy å sette alle sjansene mine når jeg fikk så mange innspill!

For tidlig å si noe om nivået

-Det er litt vanskelig å svare på, for de fleste av motstanderne er helt nye for meg. Foreløpig i serien har vi kun møtt lag som jeg mener vi burde slå, men ifølge de andre er serien veldig jevn, og det er få enkle kamper. Jeg syns vi har hevet oss som lag siden oppkjøringskampene og blitt mer samspilte. I en av oppkjøringskampene tapte vi mot Fleury, så det blir spennende å møte dem igjen den 12. oktober. Kampene mot dem og Metz kommer absolutt til å bli tøffe kamper.

De to andre norske innslagene har også gjort sine saker veldig bra i sesonginnledningen.

-Charlotte startet serien som toppscorer med 11 mål, så hun har absolutt satt standarden høyt for seg selv! Stine har også startet veldig bra. Hun har et godt overblikk, setter fart i laget og er flink til å spille oss andre i gode posisjoner, avslutter Pernille.

HUSK! 

Larvik-Vipers Kristiansand, Postenligaen, onsdag 2. oktober kl.1900.

Larvik-HC Podravka Vegeta, Champions League, lørdag 5. oktober kl.1930.