Grit Jurack: Målvaktene viktigst – Larvik

Grit Jurack: Målvaktene viktigst

Grit Jurack, en av tidenes beste høyrebacker i kvinnehåndballen blogger for www.ehfcl.com. I sesongens første blogg tar den tidligere Tyskland- og Viborgspilleren for seg sesongen som venter. En ting er hun klar på, målvaktspillet er nøkkelen til suksess i Champions League. Her er et utdrag fra bloggen.

Stabilitet og trygghet

-Bare se på Larvik med deres rutinerte duo Cecilie Leganger og Lene Rantala eller de to tyske målvaktene Clara Woltering i Buducnost og Sabine Englert i FC Midtjylland- alle sammen garanterer for stabilitet i forsvaret og de bringer inn en unik trygghet for de som står foran dem.

-Og har du min tidligere lagvenninne Katrine Lunde Haraldsen bakerst, gjør det veien til å løfte pokaler mye enklere. Det, sammen med et veldig bra mannskap gjør at jeg holder Györ som klare favoritter til å vinne Champions League på nytt.

Fire hovedutfordrere

Jurack mener at det finnes fire lag til som skal kjempe om tre ledige plasser i semifinalene i april. Hun tror at to av semifinalistene fra i fjor, Krim og Larvik, har store muligheter i år igjen, sammen med FTC Budapest og Larviks gruppemotstander Vardar.

-Men, jeg kan ikke garantere at det blir slik. Utfallet av gruppesammensetningen i Hovedrunden vil nok bli helt avgjørende. Det er så tøft nå at du ikke engang som gruppevinner er garantert en enklere vei i Hovedrunden.

Larvik-HC Podravka Vegeta, lørdag 5. oktober kl.1930 i Arena Larvik.