Klare for Landsserien – Larvik

Klare for Landsserien

Larviks J18-lag er nok en gang klare for den landsomfattende Landsserien som tidligere gikk under navnet Sparserien- for tredje gang på de fire siste sesongene. Det ble klart lørdag når jentene slo Flint 23-18 og spilte uavgjort 20-20 mot Fredrikstad.

På forhånd ble dette ansett for å være en meget jevn pulje med tre lag som alle hadde store ambisjoner om å gå videre til seriespillet som starter i midten av november. Det ble til slutt Vestfold-lagene som kunne juble etter endt kvalifisering.

-Vi spilte seriekamp mot Flint på tirsdag og vant 31-14, forteller Trygve Olsen som trener laget sammen med Katja Nyberg. Til den kampen kom de nok med et noe B-preget lag, for det var en helt annen gjeng som vi spilte mot lørdag. Derfor var det ekstra deilig å vinne den kampen. Det klarte vi via et meget solid forsvars- og målvaktspill.

Flint feide over hardsatsende Fredrikstad i sin andre kamp, noe som gjorde at Larvik faktisk kunne tape den avgjørende kampen med 7 mål og allikevel gå videre. Det kom aldri på tale og Larvik kunne rullere på hele troppen i den siste kampen.

-Vi hadde god kontroll hele veien, fortsetter Trygve. Fredrikstad var foran et par ganger men det hentet vi greit inn. Nå gleder vi oss veldig til fortsettelsen for det gir temmelig mye ekstra motivasjon for spillere og trenere og vite at vi i år får matchet oss mot de beste lagene i landet.

Landsserien består av landets 16 beste lag i 18-årsklassen og avvikles via fem serierunder hvor lagene spiller tre kamper pr runde. Første runde spille helgen 16./17. november.