CL: Oppsummering runde 1 – Larvik

CL: Oppsummering runde 1

Larvik fikk en flying start på gruppespillet da Podravka ble nedsablet 34-18 lørdag kveld. I de øvrige kampene kom det et par små overraskelser- i en runde hvor mye ellers gikk etter boka.

Gruppe A

Storfavoritt Györ åpnet med et varselskudd da de slo Hypo hele 41-22. Hypo holder nok ikke den samme standarden som tidligere, men uansett så er dette resultatet veldig godt. Györ viser fra start at de fortjener stemplet som favoritt i årets turnering- selv om det er veldig tidlig ennå. Heidi Løke ble sitt lags toppscorer med 6 mål.
I den andre kampen vant Thüringer 36-29 mot overraskelseslaget rumenske Baia Mare. Sistnevnte sendte Viborg og Team Tvis Holstebro ut av kvalifiseringen til turneringen. Tyskerne har definitivt potensialet til å nå hovedrunden, med spillere som Barbosa, Mietzner, Althaus og Frey i sine rekker.

Gruppe B

I gruppe B kom det første overaskende resultatet da FC Midtjylland kjørte over en av forhåndsfavorittene FTC Budapest med 32-23. FTC ledet kampen innledningsvis men gikk helt i stå når danskene skrudde opp tempoet.
I den andre kampen vant Buducnost oppskriftsmessig 31-19 mot MKS Lublin. Polakkene er det klart svakeste laget i gruppen og skal få problemer med å ta poeng i det hele tatt.

Gruppe C

Het kom rundens andre noe overraskende resultat. HC Leipzig tok to viktige poeng på bortebane mot franske Metz med seier 23-22. Tyskerne styrte kampen fra start og ledet på det meste med 7 mål. De to poengene kan bli viktige i kampen om en av de to plassene som gir rett til å spille videre i Hovedrunden.
Den andre plassen der er vi temmelig sikre på at Krim Ljubljana tar I helgen vant de 36-28 over svenske Sävehof.

Gruppe D
Larviks
flotte start mot Podravka har vi allerede omtalt. I den andre kampen mellom spanske Bera Bera og Larviks kommende motstander WHC Vardar vant makedonerne 23-19 på bortebane. Vardar har storsatset foran denne sesongen og mange var nok spent på hvordan stjernene ville fungere sammen i sin første store test. Innsatsen må kalles godkjent når man tar med seg poeng fra bortebane i Champions League. Kampen var langt fra velspilt, men det teller ikke så mye i denne sammenhengen. Poeng er det som teller!