Leganger ute i minimum 18 uker – Larvik

Leganger ute i minimum 18 uker

Cecilie Leganger fikk en skade i sin venstre akillessene da Larvik spilte mot Podravka på lørdag. Skaden oppstod i første omgang noe som medførte at Cecilie måtte kaste inn håndkle i pausen og overlate plassen til Alma Hasanic.

Senen er delvis avrevet og vil trenge en lang rehabiliterings periode. Det er ikke den samme senen som satt henne på sidelinjen frem til høsten 2009. Cecilie gir følgende kommentar til det inntrufne.

– Jeg kjente at det røsket litt i senen i forbindelse med en redning jeg gjorde på et gjennombrudd fra deres venstre bakspiller ca. 10 minutter ut i første omgang. Det var først når jeg tok det med ro i pausen at jeg kjente at noe var skikkelig galt. Foten stivnet fullstendig. I dag har jeg tatt meg frem på krykker.

-Jeg har vært til undersøkelse hos klubbens lege tidligere i dag, og der kom det frem at senen var delvis avrevet. Sånn som det ser ut akkurat nå blir det ingen operasjon. Nå skal jeg til en videre undersøkelse og oppfølging hos personen som fulgte meg opp da jeg var i FCK.

-All erfaring tilsier at dette trenger en lang pause, i utgangspunktet minimum 18 uker. Det som gir meg en voldsom motivasjon, og en hjelp til å holde humøret oppe nå, er at jeg kan nå en eventuell Hovedrunde i februar/ mars.

-Det beste jentene kan gjøre nå er å krige og sloss på samme måte som på lørdag. Jeg skal lede an i heiagjengen, avslutter Cecilie.

Et lyspunkt oppe i det hele er at Lene Rantala har fått klarsignal til å kjøre på for fullt etter skaden hun pådro seg på oppvarmingen foran returoppgjøret i Champions League- finalen mot Györ i Veszprem i mai.

Cecilie Leganger ønsker ikke selv å komme med ytterligere kommentarer om skaden før neste undersøkelse er gjennomført. Når det blir er fortsatt uvisst.