Taper penger på vedtak – Larvik

Taper penger på vedtak

Tirsdag kveld spiller Larvik cupkamp mot Fredrikstad i Kongstenhallen, laget man slo 40-18 i sesongens første hjemmekamp i Arena Larvik. Nå viser det seg at Fredrikstad benyttet en spiller som ikke var berettiget til å spille i den kampen. Det medfører at Norges Håndballforbund setter kampen til 0-0 og to poeng til Larvik, mens Fredrikstad blir ilagt bot. Det får noen uønskede konsekvenser for klubben i form av tapte inntekter.

-Vi er klar over at det finnes et regelverk for slike situasjoner, men det får noen merkelige konsekvenser for oss, forteller informasjonssjef i Larvik HK Tor Odvar Moen. Sportslig sett skal mye gå veldig galt dersom dette vedtaket skal få noen innvirkning på utfallet, men det påvirker en del andre ting som vi synes regelverket håndterer dårlig i slike situasjoner.

-Vi får f.eks. målbonuser fra sponsorer, noe som ikke er uvanlig rundt omkring, og i dette tilfellet dreier det seg om et inntektstap på rundt kr 10.000 bare på denne kampen. 50 sponsorer x kr 5 x 40 mål. Når resultatet blir 0-0 gir der oss kr 0,-, helt enkelt. Det er rett og slett bare surt. I tillegg regner vi med at de 22 plussmålene forsvinner fra Adelskalenderen i norsk håndball. Akkurat det svir ikke like mye.

-På tabellen på handball.no står vi nå med 103 mål fremover, men på oversikten over toppscorerne i landet er alle målene regnet med, det vil si at Larviks spillere har scoret 143 mål til sammen. Det siste er i og for seg fint, for vi har jo ofte spillere som er med å slåss om toppscorertittelen i ligaen. Når sesongens mål skal faktureres kommer dessverre klubben ikke like godt ut, avslutter Moen.

Vi håper at alt går riktig for seg i kveld, målene Larvik scorer i denne kampen teller med i klubbens regnestykke overfor klubbens samarbeidspartnere.

Fredrikstad-Larvik, Cupen 4. runde, tirsdag 8. oktober kl.1900 i Kongstenhallen.