CL: Oppsummering runde 2 – Larvik

CL: Oppsummering runde 2

Podravka fikk en skikkelig omgang i Arena Larvik forrige helg da de tapte 34-18 for Larvik. Lørdag reise de seg og knuste spanske Bera Bera 29-18 i sin egen hjemmehall i Koprivnica.

Det var knyttet en del spenning rundt styrkeforholdet mellom disse to lagene før kampen. Larvik og Vardar har blitt sett på som de to store favorittene i gruppe D. Etter at de to første rundene i gruppe D er ferdigspilt er nok det fortsatt et godt bud.
Podravka åpnet noe nervøst i denne kampen og kampen var jevn i ca. 15 minutter. Etter det sa Podravka takk for seg og ledet 14-7 til pause. Det stoppet på 29-18 og Jelena Zivkovic ble toppscorer med 9 mål.

Gruppe A
Baia Mare- Györ 21-33
Hypo- Thüringer 29-23

I denne gruppen ble det spilt en kamp lørdag. Rumenske Baia Mare tok imot Györ til sin første hjemmekamp i Champions League noensinne. Her var det bortefansen som fikk absolutt mest å glede seg over. Györ tok sin andre storseier i gruppespillet med 33-21. Lagene fulgte hverandre i ca. 20 minutter, etter det var det kun et lag på banen. Heidi Løke var ustoppelig denne kvelden og ble sitt lags toppscorer med 9 mål.
Søndagens kamp i gruppe A viser tydelig at håndball ikke spilles på papiret. Her slo Hypo hardt tilbake etter stortapet mot Györ i første runde, og vant 29-23 mot Thüringer som så sterke ut i sin første kamp forrige helg. Alexandra Do Nascimento var hjemmelagets beste spiller og toppscorer med 9 mål. Hos Thüringer ble Alexandrina Barbosa toppscorer med 7 mål.

Gruppe B
MKS-Lublin-FC Midtjylland 24-25
FTC Budapest- Buducnost 27-25

Her ble vi vitne til en thriller av en håndballkamp hvor avgjørelsen falt i sluttsekundene. MKS Lublin var det førende laget på hjemmebane, gjennom nesten hele kampen, men en sterk avslutning av FC Midtjylland sendte danskene hjem med seier 25-24. Lublin ledet 24-23 med kort tid igjen å spille, men danskene var tøffest i sluttminuttene og rakk både å utligne ved Nycke Groot, og sette inn seiersmålet ved Stine Jørgensen før det hele var over. FCM gikk «all in» og satte inn en ekstra utespiller i sitt siste angrep. Det fikk de godt betalt for, og de kunne slippe jubelen løs når polakkene ikke fikk ballen i mål på et direkte frikast når tiden var ute.
FTC Budapest reiste seg etter ydmykelsen mot FCM forrige helg og tok en helt avgjørende seier mot Buducnost søndag. FTC hadde litt mer på tanken i sluttminuttene og vant 27-25. Hos vertene gikk som vanlig Zsusanna Tomori i bresjen for laget sitt og ble toppscorer med 7 mål. Hos Buducnost var Radmila Petrovic beste spiller. Høyrekanten har en enestående avslutningsteknikk og fikk lurt inn 8 baller bak vertenes målvakter.
Gruppe C
Sävehof-Metz 32-30
HC Leipzig- Krim Mercator 23-27

I denne gruppen møttes de to lagene som tapte sine kamper i første runde. Sävehof tok imot franske Metz i Partille utenfor Gøteborg til en meget viktig kamp. Krim er storfavoritt i denne gruppen, men bak der har alle tre lagene potensiale til å følge etter til Hovedrunden. Metz førte store deler av oppgjøret og ledet 19-15 til pause. Svenskene bet seg fast og var foran for første gang på stillingen 26-25 med 12 minutter igjen å spille. De slapp ikke Metz til igjen etter dette og kunne styre inn til seier 32-30.
Krim tok et viktig skritt på veien mot Hovedrunden da de slo HC Leipzig 27-23 på bortebane søndag ettermiddag. Krim var hele tiden det lille steget foran, mye takket være målvakt Talida Tolnai og lagets venstrehendte spillere Barbara Lazovic-Varlec og Katarina Krpez. Førstnevnte ble toppscorer med 7 mål. Hos HC Leipzig var det polske Karolina Kudlacz som tok den rollen.