Norge vant i Romania – Larvik

Norge vant i Romania

Norge spilte sin første kvalifiseringskamp til et mesterskap siden juni 2002. Det endte med seier 25-23 mot vertene Romania i Oradea. Karoline Dyhre Breivang var en av banens beste og norsk toppscorer med 6 mål. Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Nora Mørk bidro også godt til at Norge kan reise hjem med to viktige poeng fra Romania.

Målfattig første omgang

Både Romania og Norge kom til kamp med mindre rutinerte tropper enn vi er vant til å se, og det bar også kampen, og spesielt de første 20 minuttene preg av. Ingen av lagene fant noen rytme offensivt, noe som var lett synlig på  måltavla der det stod 11-10 til Norge halvveis. Rumenerne stod padde flatt i midten med mye ”vann mellom båtene”, det ga både Karoline Dyhre Breivang og Stine Bredal Oftedal, som delte playmakerrollen i første omgang, store muligheter i midten. Karo smalt inn fire stegskudd bak Romanias målvakt Paula Ungureanu i første omgang, hvorav tre innenfor det første kvarteret.

Sterk avslutning

Andre omgang ble ikke helt ulik den første. Norge holdt seg i føringen fra start av, men Romania anført av rutinerte Aurelia Bradeanu slapp aldri helt taket og var oppe på uavgjort ved en del anledninger. Katrine Lunde fikk ikke helt tak på rumenerne i andre omgang, men med drøye to minutter igjen å spille på stillingen 23-22 kom hun opp med en skikkelig matchvinnerredning. Den utnyttet Norge godt da Karoline Dyhre Breivang i kjent stil tauet igjennom rumenernes forsvar å ga Norge ledelsen 24-22. Det klarte aldri Romania å svare på og Norge har tatt ett stort steg på veien mot EM i Kroatia/ Ungarn desember 2014.

God Larvik- innsats

Karoline Dyhre Breivang stod frem som den rutinerte spilleren hun er. Hun tok ansvar da det kladdet fremover i første omgang. Denne gang som spillstyrer og skytter. Fire mål ble det på Karo i første omgang. Nora Mørk slapp til etter et kvarters spill i første omgang, for første gang siden EM-finalen i 2010, og der ble hun ut kampen. Hun brukte noen minutter på å bli varm i trøya, men leverte meget solide saker fra sin bakspillerposisjon, med fire scoringer og noen flotte frispillinger i den viktige sluttfasen av kampen. Linn-Kristin Riegelhuth Koren fikk ikke mye å jobbe med i sin kantposisjon i en kamp hvor Norge heller ikke fikk kjørt noe særlig i kontra, men hun var viktig i den jevne andre omgangen som ansvarlig for Norges 7-metere, samtidig som hun scoret et flott mål fra distanse og slapp inne et flott innspill til Heidi Løke i siste del av kampen. Linn Jørum Sulland var den av Larviks jenter som fikk minst spilletid i kveld, men hun rakk å banke inn et mål før hun ble byttet ut etter ca. et kvarter.

Norge møter Romania i Sotra Arena førstkommende søndag med sendestart på Viasat 4 kl.1600.

Norske målscorere i kampen mot Romania:
Karoline Dyhre Breivang 6 mål, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5 mål, Heidi Løke 4 mål, Nora Mørk 4 mål, Stine Bredal Oftedal 2 mål, Ida Alstad 1 mål, Linn Jørum Sulland 1 mål, Linn Gossé 1 mål og Sanna Solberg 1 mål.