CL: Oppsummering runde 4 – Larvik

CL: Oppsummering runde 4

Den fjerde runden i Champions Leagues gruppespill sendte tre lag til Hovedrunden. Larvik og Vardar fra gruppe D og tittelforsvarer Györ gruppe A vet allerede nå, med to runder igjen å spille, hva de skal bruke tiden til i februar og mars.

Gruppe A
Györ- Thüringer 29-22 (13-11)
Hypo-Baia Mare 23-20 (16-10)

Györ er helt overlegne i denne gruppen og har startet med fire strake seire, noe som ender de grønne videre til Hovedrunden i februar/mars. I kampen mot Thüringer måtte Györ jobbe litt for poengene da tyskerne ved et par anledninger opparbeidet seg en tremålsledelse ved et par anledninger. Györ snudde dette til pauseledelse med hjelp av tre kjappe utvisninger hos Thüringer. I andre omgang styrte Györ inn til en ny sikker seier. Det er fortsatt veldig åpent på tabellen bak Györ. Hypo tok sin andre seier lørdag da de slo rumenske Baia Mare. Det førte Hypo opp på andreplass på tabellen med 4 poeng. Baia Mare og Thüringer har begge 2 poeng. Thüringer er ferdig med Györ og skal møte Baia Mare borte og Hypo hjemme i de to siste kampene. Det kan bli avgjørende for utfallet.

Gruppe B
Buducnost- FC Midtjylland 22-15 (12-10)
MKS Lublin- FTC Budapest 24-26 (12:15)

Denne gruppen får garantert en dramatisk avslutning og Hovedrunden vil gå uten et av lagene som på forhånd ble ansett som kandidater til en semifinale. Buducnost vant rundens toppkamp mot FCM med hele 7 mål. Det kan komme godt med når status skal gjøres opp. FCM hang med inn til pause, men i andre omgang gikk det fullstendig i stå for danskene. FTC Budapest vant oppskriftsmessig over polske MKS Lublin og har nå tatt teten i gruppen sammen med FCM. Begge lag har 6 poeng. Buducnost følger bak med 4 poeng. Denne gruppen kan fort ende med tre lag på 8 poeng. Vi tror nemlig ikke at polakkene vil ta poeng i denne gruppen. Blir det slik vil innbyrdes oppgjør avgjøre hvilke to lag som går videre. Det avgjøres trolig i Podgorica i den siste runden når Buducnost tar imot FTC Budapest.

Gruppe C
Sävehof- HC Leipzig 30-23 (14-13)
Krim Mercator- Metz 27-21 (13-11)

Forhåndsfavoritt Krim slo tilbake og fikk hevnet tapet i Frankrike for 14 dager siden. Metz hang med i en omgang og ved et par anledninger ledet de med et par mål. En sterk andre omgang sendte Krim til topps i gruppen med 6 poeng, sammen med svenske Sävehof. Svensken forsetter å imponere i Champions League. Denne helgen tok de sin andre seier mot HC Leipzig og med det har de store muligheter til å ta seg til Hovedrunden. Det har en 4 poengs ledelse på Metz og Leipzig med to runder igjen å spille, men de har en tøff avslutning i vente med hjemmekamp mot Krim og bortekamp mot Metz.

Gruppe D
Larvik- Balonmano Bera Bera 29-21 (15-9)
Podravka Vegeta- WHC Vardar 17-35 (10-16)

Her gjenstår det nå kun å kåre vinneren av gruppen. Det avgjøres i en ren gruppefinale i Arena Larvik 16. november når de to beste lagene møtes i siste runde i gruppespillet. Larviks kamp har vi omtalt tidligere. Vardar innfridde som store favoritter på bortebane mot Podravka søndag kveld. Hjemmelaget hadde aldri en sjanse til å følge med Vardar, som ser bedre og bedre ut for hver runde som går, og spesielt tungt ble det i andre omgang hvor Vardar blåste Podravka av banen med 19-7.
Podravka kommer dog ikke til å selge seg billig mot Larvik kommende søndag. Kroatene vil veldig gjerne ha tredjeplassen i gruppen som gir adgang til Cupvinnercupen etter nyttår. To poeng mot Larvik og det er i boks.