Overlegne nok en gang – Larvik

Overlegne nok en gang

Det var knyttet en smule spenning til kveldens toppoppgjør i Arena Larvik. Ville et Byåsen, som har sett bra ut i sesonginnledningen, kunne utfordre hjemmelagets uendelige rekke med seire i seriesammenheng? Svaret kom som et rungende nei! Larvik styrte kampen fra start til mål og vant nok en gang tosifret- denne gangen 37-26.

Byåsen hang riktignok med innledningsvis i kampen, men da Larvik gjorde et rykk fra 9-8 til 16-10 var tonen for resten av kampen satt. Larvik ledet 18-13 til pause og et rykk rett etter hvilen sendte Larvik foran med 11 mål- 27-16.

Deretter kom Larviks svakeste periode i kampen og Byåsen fikk score 5 strake mål uten svar fra Larvik. Larvik hentet seg raskt og rykket fra 27-21 til sluttresultatet 37-26 med en god spurt.

Larvik stod solid bakover i lange perioder, men i kveld var det nok spillet i etablert angrep som imponerte mest. Larvik var fantasifulle og uredde i satsingene sine. I tillegg ble vi vitne til mange flotte kontringer.

Vi kan trekke frem mange profiler hos hjemmelaget i dag. Karoline Dyhre Breivang spilte en super kamp og Larviks toppscorer med 6 mål. Hun ble også kåret til banens beste. Den jobben må ha vært vanskelig i kveld, for det var som nevnt mange som var gode. Søstrene Mørk var også strålende. Nora med 4 mål og mange flotte frispillinger. Thea med 5 mål på 5 skudd. Thea er garantert landets beste venstrekant i forsvar, i dag var hun også veldig god i den offensive delen. Gro Hammerseng-Edin stod som en bauta i forsvar og var løpsvillig og ivrig i den offensive delen- 5 mål ble det på Gro i kveld.

Det var også godt å se Isabel Blanco og Anja Hammerseng-Edin tilbake på banen. De så overhodet ikke ut til å ha blitt satt tilbake spillemessig av den lille pausen de har hatt på grunn av skadene. Fire mål hver ble det på de to i kveld.

Larvik har med seieren festet grepet på Byåsen i kampen om seriegullet. Lagene taper neppe særlig poeng mot noen av de andre lagene i ligaen, derfor er det godt å ha opparbeidet seg en 11- måls ledelse i den innbyrdes kampen lagene i mellom.

Lagene møtes på nytt om 14 dager- i Trondheim. Da gjelder det retten til å spille finale i Oslo Spektrum i romjulen.

Larviks neste oppgave er i Champions League. Førstkommende søndag spiller Larvik borte mot kroatiske Podravka. Laget Larvik slo med 34-18 i Larvik i starten av oktober.