Linn tildelt Kristinastatuetten – Larvik

Linn tildelt Kristinastatuetten

Det var en tydelig overrasket, men glad Linn Jørum Sulland som ble kalt frem på gulvet i Arena Larvik av Tønsbergs Blads Reidar Lindqvist, med budskapet om at hun var tildelt Tønsbergs Blads ærespris Kristinastatuetten for å ha levert den største idrettsprestasjonen i 2012 som utøver i Vestfold.

Linn fikk prisen for sin fantastiske innsats i OL i London i 2012 der Håndballjentene gikk til topps og hvor Linn dominerte finalen mot Montenegro med 10 mål. Det var nettopp finaleinnsatsen som vippet det hele i Linns favør. Til Tønsberg Blad forteller sportsleder Lindqvist følgende.

– Det var mange gode kandidater til Kristinastatuetten, men det var rett og slett ikke mulig å velge noen annen enn Linn Jørum Sulland. Et OL-gull rager i seg selv høyest av alt – og når hun i tillegg var banens beste i finalen, ble valget lett.

Linn føyer seg pent inn i rekken over Larvik-profiler som har vunnet denne prisen tidligere.
Tonje Larsen var først ut i 1999. Siden har Larvik-jentene vunnet Kristinastatuetten fem ganger ved Kari Mette Johansen (2006), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (2008),
Heidi Løke (2010), Karoline Dyhre Breivang (2011) – og sist, men ikke minst Linn Jørum Sulland (2012).

Lindqvist avslutter lekent med denne kommentaren etter at Larvik-spillere har vunnet de tre siste statuettene.

– Det kan kanskje virke kjedelig at Larvik-jenter vinner år etter år, men Messi har vunnet Gullballen tre år på rad han også. Priser handler ikke om å være oppfinnsom og kreativ, det handler om at de beste får som fortjent.