CL: Oppsummering runde 5 – Larvik

CL: Oppsummering runde 5

Den femte runden sendte tre lag videre til Hovedrunden. Krim Ljubljana, FC Midtjylland og Sävehof følger etter allerede klare Györ, Larvik og Vardar. Den sjette runden skal avgjøre hvilke to lag som tar de siste plassene samt finne vinnerne av pulje B, C og D. Lørdag spiller Larvik sesongens viktigste hjemmekamp når Vardar kommer på besøk til gruppefinale i Arena Larvik kl.1930.

Gruppe A
Hypo-Györ 27-28
Baia Mare Thüringer 20-19

I denne gruppen er Györ gruppevinnere, søndag tok de sin femte strake seier da de knepent slo Hypo i Wien. Resultatet skiller ikke mye, men ungarerne var det klart beste laget på banen og ledet hele tiden med tre til seks mål. Foten ble fjernet fra gasspedealen i sluttminuttene, dermed kunne Hypo score kampens tre siste mål.

I den andre kampen stod det mye på spill og rumenske Baia Mare grep sjansen til henge med i kampen om en plass i Hovedrunden ved å slå Thüringer med minste margin 20-19. Hypo og Baia Mare har begge fire poeng før den siste runden. Thüringer har to. Vi tror allikevel at kampen om andreplassen vil stå i Tyskland der Thüringer tar imot Hypo. Baia Mare avslutter i Györ og oddsen for borteseier i den kampen vil være skyhøye.

Gruppe B
MKS Lublin-Buducnost 22-30
FTC Budapest- FC Midtjylland 25-26

Rundens overraskelse kom i denne gruppen. At FC Midtjylland har sett bra ut så langt i turneringen kan ikke underslåes, men at de skulle vinne mot et FTC i Budapest, som var satt en smule under press i gruppen, så vi ikke helt komme.  Trener Helle Thomsen kunne se at laget hennes styrte det meste av oppgjøret, men hun bet nok litt på neglene i sluttminuttene når FTC kom med en spurt som ikke var langt unna å gi laget et viktig poeng i kampen om en plass i Hovedrunden. FCM er vidre, FTC må unngå tap mot Buducnost på bortebane i Podgorica neste søndag for å bli med videre til Hovedrunden. FCM vinner puljen med seier mot poengløse MKS Lublin i Ikast.

Buducnost gjorde som ventet jobben mot MKS Lublin i Polen på lørdag. Søndag kveld klokken 1800 anbefaler vi alle å logge inn på EHFTV og se den avgjørende kampen. En av turneringens forhåndsfavoritter må si farvel til Champions League rett rundt klokken 1930.

 

Gruppe C
Sävehof- Krim 25-25
HC Leipzig- Metz 22-25

 

Sävehof er turneringens store overraskelse denne sesongen. Svenskene var i gruppe med Larvik i fjor og røk rett ut i gruppespillet. Denne sesongen har de imponert stort . Søndag tok de imot Krim hjemme i Partille og kampens resultat sendte begge lagene videre til Hovedrunden. Metz vant borte med Leipzig, men med en runde igjen er avstanden opp til Krim og Sävehof på tre poeng. Krim vinner gruppen med seier hjemme mot HC Leipzig kommende helg. Sävehof må slå Metz på bortebane samtidig som Krim taper hjemme for å bli puljevinner.

Gruppe D

Podravka Vegeta-Larvik 19-24
WHC Vardar- Bera Bera 30-20

Her var både Larvik og Vardar klare for Hovedrunden før den femte runden. For disse to lagene handler alt om gruppefinalen i Arena Larvik kommende lørdag. Vinneren av den kampen tar den viktige førsteplassen i gruppen som gir et bedre utgangspunkt i trekningen tirsdag 19. november. Larvik vinner gruppen med seier. Lørdag klokken 1930 starter kampen og vi oppfordrer alle Larvik-tilhengere om å ta turen til Arena Larvik og gi jentene den støtten de fortjener i denne viktige kampen.

Larvik- WHC Vardar, lørdag 16. november kl. 1930 i Arena Larvik