Stjernespekket motstander – Larvik

Stjernespekket motstander

Vardars tropp til kampen i Larvik på lørdag teller altså hele 13 utlendinger. Russland, Serbia og Montenegro har alle 3 spillere med i troppen til Larvik. I tillegg finner vi to franske, en spansk og en kroatisk spiller blant de totalt 16 som stiller til kamp.

«Innvandringen» til Skopje startet i det små foran forrige sesong da blant annet den russiske landslagsmålvakten Inna Suslina valgte å forlate hjemlandet til fordel for et opphold i Makedonia. På det tidspunktet så man ikke på Vardar som noen trussel i europeisk sammenheng.

Suslina tok det første steget

Suslina forklarte senere at hun valgte å takke ja fordi hun ble informert om ambisjonene til klubben, og da tenkte hun at det ville være en signaleffekt om hun valgte å være en av de første som tok steget.
Samme sommer fulgte noen flere mindre kjente, men dyktige russiske spillere med på lasset, og etter hvert kom også den spanske landslagsspilleren Begona Fernandez, også kjent fra Itxako. Det var nok til at Vardar vant serien, og med det fikk klubben muligheten til å kvalifisere seg til Champions League denne sesongen.

Storhandel i sommer

I vår og sommer startet den virkelig store jakten på europeiske toppspillere. Serbiske Andrea Lekic og Jovanka Radicevic fra Montenegro forlot regjerende mester Györ. Begge viktige brikker hos ungarerne da de gikk til topps i Champions League. Fra «konkursboet» Oltchim Valcea hentet man to franske landslagspillere, Alison Pineau (skadet) og målvakt Amandine Leynaud. Førstnevnte ble kåret til verdens beste spiller i 2009. De fikk med seg en tredje spiller fra sitt hjemland, Siraba Dembele. Hun regnes som en av verdens beste venstrekanter og ga seg etter kun en sesong i Randers. Dinamo Volgograds Tatiana Khmyrova var et ettertraktet objekt hos flere klubber, men også hun valgte Skopje som sin nye hjemby. Dette krydres med klubbnomaden Ana Djokic, linjespiller fra Montenegro. Hun spiller nå europeisk topphåndball for sin sjette klubb. Vi tar også med Maja Zebic fra Kroatia, en spiller Larvik er godt kjent med fra tiden hennes i Podravka og Itxako.
Den mest kjente spilleren med makedonsk pass heter Julia Nikolic, tidligere Portjanko. Hun spite for russiske Zvezda forrige sesong. Hun var også en del av Kometal Skopje som vant Champions League i 2002, da Larvik røk ut av turneringen i semifinalen, på bortemålsregelen, mot nettopp Kometal.

Blander man dette sammen med Larviks mange profiler kan det ikke bli annet enn en fantastisk håndballopplevelse i Arena Larvik lørdag kveld.

Larvik- WHC Vardar, lørdag 16. november kl. 1930 i Arena Larvik.