Stor forandring for Alma – Larvik

Stor forandring for Alma

Alma Hasanic har blitt intervjuet av ehfcl.com før den siste kampen i gruppespillet mot WHC Vardar. Her kommer det frem at overgangen til Larvik har gitt henne større utfordringer enn hun forventet på forhånd. Med skadeperioder på både Cecilie Leganger og Lene Rantala har hun fått tildelt et større ansvar enn hun regnet med å få.

Hvordan har du opplevd overgangen fra Glassverket til Larvik?

– Det har vært en ekstremt stor forandring. Det har betydd mye tøffere  treninger og  langt tøffere kamper , men det var det jeg kom for, og det er det som utvikler meg , så langt har det vært kult.

Champions League har jo vært en helt ny opplevelse for deg. Hvordan har det vært?

– Det har vært fantastisk å få sjansen til å spille mot noen av de sterkeste laget i Europa. Jeg lærer mye av det.

Du har kanskje fått litt mer spilletid en forventet, med tanke på skadene som har oppstått på de to andre målvaktene?

– For meg personlig har det vært flott å få spille så mye, men selvfølgelig er det trist at Cecilie er ute så lenge. Jeg håper virkelig at vi får henne tilbake til den avgjørende delen av sesongen.

Hvordan ser du på din egen innsats så langt?

– Jeg vil si at det har vært litt opp og ned. Jeg har måttet venne meg til tempoet og intensiteten , så mine prestasjoner har nok variert en del til nå.

På lørdag er det Vardar som står for tur. Hvordan ser du på den kampen?

– Jeg tror det er en kamp vi burde være i stand til å vinne . Vardar har mange gode spillere , men jeg tror likevel at vi skal være det beste laget på vår egen hjemmebane, og at vi bør være i stand til å vinne og sikre førsteplassen i gruppen.

Du har ikke fått så mye erfaring fra slike storkamper ennå. Hvordan er det for deg å spille slike kamper?

– Det er akkurat den type kamper jeg liker. Du tenker kanskje at jeg vil være nervøs i forkant av en slik utfordring , men når jeg først kommer inn på banen gleder jeg meg bare til oppgaven, så ja, jeg liker disse kampene veldig godt .

Som vi alle vet så nådde Larvik Champions League finalen sist sesong . Hvor langt kan laget gå denne sesongen , tror du ?

– Hvis vi holder oss fri for skader , tror jeg vi kan nå like langt igjen denne sesongen. Jeg ser ikke hvorfor vi ikke skal være i stand til å klare det.

Du sa «fri for skader». I øyeblikket laget ditt er langt fra å være fritt for skader. Hvordan påvirker det laget?

– Det er åpenbart et handikap for oss akkurat nå, men dersom vi kan få tilbake noen av nøkkelspillerne til de avgjørende kampene senere,  tror jeg fortsatt at vi kan ha en god mulighet til å gå hele veien.

Larvik-WHC Vardar, lørdag 16. november kl. 1930 i Arena Larvik.