Vardar til topps – Larvik

Vardar til topps

Det var ikke Larvik-jentenes aften i Arena Larvik i kveld. Gjestene fra Makedonia stakk av med gruppeseieren med en fortjent seier 31-29. Larvik fikk en dårlig start på andre omgang. Den luken Vardar skaffet seg da ble rett og slett for vanskelig å tette.

Larvik var det førende laget i første omgang, men noen skikkelig luke fikk man aldri. Til pause stod det 15-15. Larvik hadde 15-13 med et drøyt minutt igjen av omgangen, men tillot allikevel Vardar å komme a jour. Utligningen kom med noen få sekunder. Dessverre fulgte det med en Larvik-utvisning i den situasjonen.

Det ga Vardar en bra start på andre omgangen ved å score to kjappe i løpet av et drøyt minutt. Larvik klarte å redusere en gang i undertall, men havnet allikevel litt på defensiven i den perioden. Etter ti minutter var Vardar oppe i en fem-måls ledelse. Den fikk aldri Larvik hentet inn, selv om man ved flere anledninger kun var to mål bak. Det var Vardar-spillerne som kunne strekke hendene over hodet da sluttsignalet gikk.

Larvik fikk aldri helt tak på forsvarsspillet i kveld. Vardar har helt klart løftet seg i løpet av gruppespillet. I den første kampen i Skopje i oktober var spillet deres veldig preget av de individuelle ferdighetene. I kveld fremstod de i langt større grad som et lag med god bredde i spillet. Det kom kantspillerne Siraba Dembele og Jovanka Radisevic til gode. Sistnevnte ble kampens toppscorer med 7 mål. Dembele endte med 5 mål.

Hos Larvik så vi periodevis gode tendenser av flere spillere. Isabel Blanco spilte en strålende førsteomgang. Karoline Dyhre Breivang lyktes ved flere anledninger med sine stegskudd. Nora Mørk glimtet til med en del klasseaksjoner i løpet av kampen og ble Larviks toppscorer med 6 mål. Dessverre var det ikke nok til å gå til topps i gruppen.

Tirsdag trekkes gruppene til Hovedrunden. Der vil Larvik havne i gruppe med to gruppevinnere og en annen toer. Den utfordringen tar Larvik-jentene på strak arm og vi kommer til å få mange herlige oppgjør å se frem til i februar og mars, ikke minst i Arena Larvik.

Før den tid skal Larvik ”opp på hesteryggen igjen”. Allerede onsdag venter en ny toppkamp på Larvik. Da er det semifinale i Cupen mot Byåsen i Trondheim. En passende revansje for tapet i kveld vil være en ny tur til Oslo Spektrum i romjulen!