Gruppespillet avgjort i dag – Larvik

Gruppespillet avgjort i dag

Denne helgen ble den siste runden i gruppespillet i Champions League avviklet og det var mye som stod på spill for mange, selv om 6 av 8 lag allerede var klare for Hovedrunden før den sjette og siste runden. Blant annet sa vi farvel til et av lagene som på forhånd var regnet som en av forhåndsfavorittene til å ta deg til minst en semifinale.

For Larviks del handlet det hele om å vinne gruppefinalen mot Vardar på lørdag. Det gikk som kjent ikke. Larvik vil nå få møte to gruppevinnere istedenfor én i Hovedrunden.

Forhåndsfavoritt ute

Kampen det var knyttet desidert mest spenning til før runden ble spilt i Montenegro søndag kveld. I gruppe B var Buducnost verter for FTC Budapest og de var tvunget til å vinne kampen for å gå videre. Vinneren av oppgjøret ville følge FC Midjylland til Hovedrunden som gruppetoer. Her var det hjemmelaget som var best i kveld. Buducnost vant til slutt 29-21 etter å ha ledet 15-14 til pause. Det som etter hvert ble utslagsgivende for utfallet var målvakstspillet. Marta Zderic i hjemmelagets tok bortimot halvparten av skuddene som kom. Den andelen var ikke FTC sine målvakter i nærheten av. Det betyr at FTC som av mange var regnet for å være en semifinalekandidat nå må fortsette i Cupvinnercupen etter nyttår.

Kampen bak Györ

I gruppe A handlet det om å ta plassen bak ubeseirede Györ, som vant samtlige av sine seks kamper i gruppen. Thüringer og Hypo hadde begge sjansen til å bli med videre. Hypo hadde råd til å tape mot Thüringer, men ikke med så mye som de til slutt gjorde. Tyskerne vant til slutt 34-25 og endte med det på 4 poeng, det samme som Hypo. Her ble innbyrdes oppgjør utslagsgivende. Hypo vant 29-23 når lagene møttes på deres hjemmebane.

Krim til topps

I gruppe C var både Krim og Sävehof klare før siste runde og alt Krim trengte å gjøre for å vinne gruppen var å slå fortapte Leipzig i Ljubljana. Det gikk smertefritt. Krim vant kampen 32-20. Om det påvirket Sävehof vites ikke, men de gikk på en smell borte mot Metz søndag ettermiddag og tapte 30-20.

Disse lagene er med i trekningen på tirsdag:

Gruppevinnere: Györ, FC Midtjylland, Krim og Vardar.
Gruppetoere: Thüringer, Buducnost, Sävehof og Larvik.

Lag fra samme gruppe kan ikke møtes i Hovedrunden. Trekningen foregår i Wien førstkommende tirsdag.