Knallstart på Landsserien – Larvik

Knallstart på Landsserien

For to år siden tok Larvik sølv i det som den gang het Sparserien. I fjor røk laget ut i kvalifiseringen. Denne helgen var Larviks 18-åringer tilbake blant landets 16 beste juniorlag, og hvilken åpning det ble. Tre strake seire og tabelltopp sammen med Oppsal og Stabæk ble resultatet av turen til Bergen.

Larvik innledet den første runden med  slå Randesund fra Kristiansand med 21-16. I andre kamp stod Fjellhammer for motstanden. På forhånd regnet Larviks trener Katja Nyberg nettopp de som helgens tøffeste motstander.

Det ble de også, men Larvik vant også denne kampen, dog ikke helt uten dramatikk. Det stod 15-15 i det sluttsignalet gikk, men i samme sekvens fikk Larvik et frikast. Da fant Anna Nordaunet ut at hun ville kopiere sin trener Katja Nybergs mål som fikk Harald Bredeli til å ta på seg spaserskoene under EM i Danmark i 2002. Denne gangen var ikke holdet like langt som Katjas frikast, men unge Nordaunet klinket ballen i mål på direkte frikast.

Hjemmelaget Tertnes var motstander på søndag og heller ikke de kunne hamle opp med Larvik som til slutt vant 24-20.

Laget trenes av Katja Nyberg og Trygve Olsen og førstnevnte oppsummerer helgen slik.

-Jentene har jobbet vanvittig hardt denne helgen. Det hele har vært preget av stor vilje og god lagmoral.. De to første kampene ble ikke enkle da begge motstanderne møtte oss med 3-2-1 forsvar. Det er vi ikke helt vant til og det var ikke bare vakkert det vi leverte, men vi jobbet oss inn til seier i begge kampene og det er det som betyr noe. Kampen mot Tertnes ble også veldig tøff. Resultatet lyver noe for det var helt jevnt nesten hele veien. Heldigvis var det vi som scoret kampens tre siste mål. Nok en gang kriger jentene hele veien inn, selv om det kladder litt nå og da. De egenskapene kan bli gode å ha når det drar seg til litt senere, avslutter en strålende fornøyd Katja Nyberg.

 

Neste runde spilles helgen 14. og 15. desember. Da møter Larvik Fana, Utleira og vertene Stabæk. Stabæk tok i likehet med Larvik full pott i helgen. Fana vant to kamper og Utleira én.