Final Four i mai – Larvik

Final Four i mai

EHF har besluttet at inneværende sesongs Champions League skal avsluttes med et finalestevne med 4 lag i et såkalt Final Four den første helgen i mai. Semifinalistene i årets turnering møtes i Budapest i ”Papp Laszlo Sportarena Budapest”. Arenaen rommer 12.500 tilskuere. Arenaen var vertskap for EM-finalen for kvinner i 2004 da Norge gikk til topps og den skal også huse finalen i EM for kvinner i 2014 hvor Ungarn og Kroatia står som arrangører.

Det betyr at semifinalene i turneringen spilles lørdag 3. mai etterfulgt av bronsefinale og den store finalen søndag 4. mai. For at Larvik skal bli et av disse fire lagene, må man havne som nummer en eller to i den kommende Hovedrunden som starter første helgen i februar.

EHF fikk in fire søknader som var gode nok til å bli vurdert, hvorav tre kom fra Ungarn ,og hadde alle den nevnte arenaen som sitt valg. Den fjerde søknaden kom fra Slovenia med gigantiske ”Arena Stozice# som sitt valg.

Vinnerbudet ble levert av ”Hungarofest”, et ledende event managment selskap og det Ungarske Håndballforbundet.

EHfs president Jean Brihault var meget imponert over vinnersøknaden.
-Søknaden var rett og slett imponerende og jeg er sikker på at dette konseptet vil bli en suksess allerede i første utgave. Håndball er kjempestort i Ungarn og vi vet at fans over hele Europa vil reise til Budapest og sammen skape en fantastisk ramme rundt arrangementet.

Arrangementet vil få sin offisielle dåp ved en pressekonferanse den 4. desember i Budapest. I løpet av desember vil billettene bli lagt ut for salg.

EHF har stor tro på Ungarn som vertskapsland. Til finalen mellom Györ og Larvik var det etterspørsel på 15.000 billetter i en arena som har 5.300 som kapasitet.

Herrene har hatt sitt Final Four stevne i Köln de siste årene. Et arrangement som så langt har vært en dundersuksess med 20.000 tilskuere på tribunene både lørdag og søndag.