Norge i rute før VM – Larvik

Norge i rute før VM

Norge tok sin andre seier i Møbelringen Cup da Russland med selveste bamsefar, Evgeni Trefilov på benken, ble beseiret 32-24 i Drammenshallen i kveld. Norges første omgang var meget god og vi kan trygt si at grunnlaget for seier kom der, med ledelse 17-11 til pause.

De norske jentene fikk en del kritikk for forsvarsspillet i kampen mot Nederland, med rette. I dag var tempoet bakover langt høyere og presisjonen langt bedre enn mot nevnte Nederland.
Russland måtte slite for målene i første omgang. Silje Solberg stod i veien for det meste de første 20 minuttene og lå da på en redningsprosent på rundt seksti.

Russernes største problem var alle de tekniske feilene de pådro seg. I første del av kampen så det ut som om det var nettopp det de hadde trent på. En del av disse skal Norge ha æren for å presse frem, men halvparten av feilene kom av svakt pasningsspill og klønete feil langs seksmeter.

Det ga Norge ”favorittmaten” kontringer, noe som ga syv mål på syv kontringsforsøk i første omgang.

Første omgangs desiderte høyde punkt var når troikaen Mørk, Løke og Hammerseng-Edin kjørte karusell med Russland med en gammel Larvik-kombinasjon i undertall. Vekslingen mellom Nora og Heidi med påfølgende luftball ti Anja-  avsluttet med en knallhard backhand i kassa var rett og slett ”håndballkunst”.

Andre omgang ble ikke like god fra Norges side. Kvaliteten i forsvarsspillet var dalende og det ga Silje Solberg en mye vanskeligere jobb helt bakerst. Silje kom allikevel meget godt ut av kampen med klart godkjente 41 i redningsprosent. Som et resultat av  at Norge ble litt slappere i klypene bakover falt andelen kontringsmål til svake to mål på tre forsøk.

Alt i alt ser det ut som at det går rette veien for Norge, nå som det kun er en uke igjen til VM-starten mot Spania.

Norge avslutter turneringen med kamp mot lekne Sør Korea i morgen. Den kampen kan du se på TV2 klokken 19.15.