Buducnost drømmer om Budapest – Larvik

Buducnost drømmer om Budapest

Det er fortsatt et par måneder og et VM unna oppstarten av Hovedrunden i Champions League, men det betyr ikke at lagene ikke har begynt å drømme om fremtiden. I et intervju gjort nylig med den offisielle Champions League siden www.ehfcl.com forteller Dragan Adzic, treneren til en av Larviks motstandere, Buducnost, at klubben drømmer om å bli et av fire lag i Final4 i Budapest.

Buducnost er i Hovedrunden for fjerde året på rad og vinner av turneringen for to sesonger siden da man slo Györ i finalen og Larvik i finalen. I fjor endte laget som nummer tre i Hovedrunden, bak de to kommende finalistene Larvik og Györ. Denne sesongen vil de tilbake blant de fire beste som får spille Final4 i Budapest i starten av mai, men det er god motstand i vente før den tid, med fire nåværende eller tidligere vinnere av Champions League i gruppen.

Trekningen ga gruppe 2 tilnavnet «Dødens gruppe». Hva var dine første tanker når du så utfallet?
-Jeg tenkte ikke så mye på hvem vi kunne møte før trekningen. Vi har lært at det er oss selv det kommer an på, og vi skal gjøre alt vi kan for å være konkurransedyktige i gruppen.

Hvor stor er sjansen for at vi får se dere i Budapest i mai?
-Nå drømmer vi selvfølgelig om Final4. Det arrangementet kommer til å bli fantastisk, og et stort løft for kvinnehåndballen. Vår første drøm var å nå Hovedrunden, etter at den ble en realitet, med kamper mot utrolig sterke motstandere, ser vi at vi kan slå alle. Det viktigste nå er at alle kommer helskinnet gjennom VM i Serbia.

Hvordan kan det kommende VM påvirke Buducnost og de andre lagene i turneringen?
I vår gruppe har Krim den største fordelen. De vil ha store deler av mannskapet samlet i hele VM-perioden, mens de andre lagene må vente til etter mesterskapet med de virkelige forberedelsene. Når vi kommer til januar vil vi nok se hvem som har kommet best igjennom denne perioden.

Var det noen lag som overrasket deg positivt eller negativt i gruppespillet?
-Etter min mening var det kun en stor overraskelse, og det var nivået Sävehof viste frem. Det unge laget fremviste en voldsom energi, og må kunne kalles et nytt friskt pust i Champions League. I de andre gruppene gikk alt etter boka!

Larvik møter Buducnost søndag 16. februar i Podgorica. Hjemmekampen spilles lørdag 1 mars i Arena Larvik.