Svak start-sterk avslutning – Larvik

Svak start-sterk avslutning

Norge slo som ventet Argentina enkelt i den andre kampen i VM, men en særdeles svak første omgang gjorde at seiersdifferansen ikke ble så stor som mange ventet på forhånd. En solid avslutning på kampen hvor Norge vant 14-1 de siste 15 minuttene, ga til slutt 37-18 til Norge.

I går sa den Argentinske treneren at den beste taktikken mot Norge ville være å hjemme bort ballen i hallen slik at Norge ikke fant den. Så bokstavlig tok ikke jentene hans det, men at de utrolig lange å seige angrepene deres satte Norge litt ut i store deler av kampen er helt sikkert. Argentinerne spilte meget tålmodig så lenge de hadde orken. Norge slet i perioder med å lese angrepsspillet deres hvor avslutningsmønsterne ikke var helt «etter boka» og litt utradisjonelle sett med norske øyne. Hele 18 mål imot er for mye.

Norge lå under 5-2 innledningsvis og var ikke ajpour med Argentina før det var spilt 18 minutter. I omgangens siste minutter trakk Norge i fra til 15-9. I minutene etter pause så det også bra ut da Norge stakk av til 20-10 i løpet av noen få minutter. Deretter fulgte en ny rufsete periode hvor Aregentina klarte å korte ned forspranget til 23-17. Da våknet Norge og fikk endelig kampen inne i den rytmen som kler Norge best. Høyt tempo og bra driv i kontringene, krydret med bra variasjon i angrep. Argentina tålte ikke det skiftet og gikk fullstendig tomme for krefter. Norge scorte 13 ganger på rad før Argentina kom på tavlen igjen.

Thorir Hergeirsson så litt irritert ut underveis i kampen, men svarte som vanlig sindig å rolig på spørsmålene etter kampen.

-Det er litt ujevnt, men ganske bra i noen perioder. I slutten av begge omgangene var det bra. Jeg var godt fornøyd med drivet det siste kvarteret hvor vi jager på bra og får variert spillet godt. Jeg er spesielt fornøyd med at vi fikk med venstrekantene i spillet.

Vi skal neppe legge for mye i en slik kamp, for denne kampen beskriver på ingen måte Norges kvaliteter som lag, men den bør fungere som en påminnelse om at selv mot Argentina må fokus og konsentrasjon være på topp for at resultatet skal bli så bra som det bør være mot en underlegen motstander.

I morgen venter en ny konsentrasjonstest mot enda svakere Paraguay. Den kampen ser du på TV2 klokken 20:15.