To poeng – Larvik

To poeng

Det ble snakket om scoringsrekorder før kampen mot Paraguay i kveld. Det ble det aldri noe av. Til det var Norge altfor slurvete i begge ender av banen. Når det er sagt, nå er vi ferdig med de svakeste motstanderene i gruppen, Argentina og Paraguay, og det eneste man trenger å ta med seg fra de kampene er poengene.

Norge stilte med flere av 90-tallistene fra start mot Paraguay. De lyktes ikke med å sette det rette nivået på kampen, sett med norske øyne. Det var nok ikke mange som hadde regnet med at amatørene fra Paraguay skulle henge med i nesten 20 minutter.  Norge spilte de med altfor liten tålmodighet i angrep, samt at man flere ganger mistet konsentrasjonen i forsvar når Paraguay holdt på med sine uendelige balløvelser. Andre omgang ble noe bedre, men noen topp omgang ble det ikke.

Ei som ikke fikk være med så lenge i kampen var vår egen Isabel Blanco. Hun rakk å pådra seg 3 x 2 etter snaue 19 minutter.
-Jeg tror jeg havner i Guiness rekordbok med denne, sa en flirende Isabel Blanco til TV2 etter kampen. Det var litt pinlig, men drit i det. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om utvisningene, jeg føler at det var ganske stor forskjell fysisk,  og at de faller ganske enkelt.

Thorir Hergeirsson tok det hele med fatning, men var en smule kritisk til det han ble vitne til.
-Jeg tror dett er den lengste håndballkampen jeg har vært med på. Det føles i alle fall slik for vi hadde jo nesten ikke ballen. I første omgang er vi ikke smarte nok ,vi burde tatt fra dem ballen oftere. Akkurat det synes jeg ble litt bedre utover i kampen.

I andre omgangs site time out passet Thori på å minne om at juniorhåndball ikke holder i et seniormesterskap. På spørsmål om hvilken dom han ga gullgjengen fra 90/91-årgangen ,som fikk mye spilletid i kveld, svarte han kort og tydelig.
-I dag stod de nok ikke til mer enn bronsje.

En ting som ikke er akseptabelt ,er dommernes måte å håndtere kampene mellom de store og små håndballnasjonene. Vi vil se håndball med fart og flyt. Ikke en kamp hvor et lag får stå å kaste ball i to minutter uten å gå på mål. Her må dommerne sette en standard fra kampens første minutt. I tillegg har vi sett litt for mange utvisninger i turneringen hvor spiller som knapt har vært involvert i situasjonen feilaktig blir sendt på benken.