Krevende seier mot Angola – Larvik

Krevende seier mot Angola

Norge snudde 0-2 til 6-2 innledningsvis mot Angola og tok sin fjerde strake seier i VM med seier 26-21 etter krevende kamp mot afrikanerne.

Angola var et sterkere lag enn Argentina og Paraguay, og Norge klarte på ingen måte å distansere afrikanerne ytterligere.

Til tross for flere flotte kontringer sløste de norske jentene flere ganger med sjansene. I tillegg fikk de aldri tak på Angolas linjespiller, som både scoret flere mål og skaffet mange straffer. De norske jentene har fortsatt mye å gå på i forsvarsspillet.

I den andre enden av banen imponerte Nora Mørk med et par lekre innspill til Heidi Løke, som var tilbake på banen etter en skade i leggen. Bursdagsbarnet scoret fem på fem forsøk den tiden hun fikk spille. Anja Hammerseng-Edin scoret i likhet med venninnen fem mål, mens Linn Jørum Sulland ble holdt på benken under hele oppgjøret.

Landslagssjefen forklarte til TV 2 etter kampen at han synes Tonje Nøstvold løste oppgavene så bra at han ikke så noen grunn til å bytte. Derimot tenkte han at Sulland var utvilt og klar for Polen fredag.

Gruppespillet i håndball-VM avsluttes fredag mot Polen. Mandag flytter jentene til Novi Sad, der åttedelsfinalen spilles. Foreløpig er det Tsjekkia som har fjerdeplassen i gruppe D og ser ut til å bli Norges motstander.