Kjempet i senk av Serbia – Larvik

Kjempet i senk av Serbia

Serbia dro det lengste strået i kveldens kvartfinale i Kombank Arena og vant 28-25 mot Norge. Innledningene av begge omgangene så lovende ut for Norge, men Serbia var klart sterkest til slutt.

Norge startet kampen på en stråldende måte, mye takket være en vanvittig god Katrine Lunde som lå på over 6o prosent de første 20 minuttene, og det ble kanskje Norge litt lurt av. For det var ikke så stor forskjell på lagene ute på banen i den perioden. Når serberne etterhvert fikk utteling krympet Norges ledelse kraftig fra 9-4 innledningsvis til ledelse 16-15 til pause.
Norge gikk rett i strupen på Serbia fra start av i andre omgang med 4-0 på syv minutter og ledelse 20-15. Deretter kom en katasrofal periode hvor Norge tapte 2-11. Disiplinen i angrep forsvant som dugg for solen, samtidig som det spredde seg en usikkerhet bakover, spesielt etter at Serbia tok ledelsen med et par mål. Norge var veldig opptatt av å sette trykk på Lekic og Damnjanovic, men i perioder ble det en smule overdrevet, noe som ga Dragana Cvijic alt for mye spillerom inne på linjen . Norge bukket under fra trykket fra Serbia og deres entusiastiske tilhengere de siste 10 minuttene og vant fortjent.

Thorir Hergeirsson var en skuffet mann etter kampen og sa følgende i et intervju med TV2.
-Vi er skuffet. Jeg føler at vi ikke klarer å stå imot trykket og blir halvsatsende og usikre. Nå må vi bare hjem å trene. Jeg føler ikke at vi får ut det vi skulle av de ressursene vi rår over i denne kampen. Det må jeg ta på min kappe. Fremover blir det for unøyaktig, noe vi har sett tendenser til i noen av de øvrige kampene også.

Kvartfinalekvelden ga for øvrig beskjed om at det nå er jevnere i verdenstoppen enn noen gang tidligere. Brasil tar seg til sin første semifinale noensinne. Polen vipper ut Frankrike og utippede Danmark slår ut Tyskland. Et artig poeng er det for øvrig at tre av de fire semifinalistene har danske trenere. Jan Pytlick tar seg av hjemlandets piger, mens Morten Soubak trener sambajentene fra Brasil, og Kim Rasmussen har lyktes helt vanvittig godt som polsk landslagtrener.

En ting er sikkert, Norge slår tilbake når EM starter i Ungarn og Kroatia i desember 2014.