Seriefinale på Hamar – Larvik

Seriefinale på Hamar

Det er ikke så veldig lenge siden vi benyttet uttrykket seriefinale om en kamp, og ennå har ikke serien snudd, men etter at Byåsen har falt av litt i det siste, er det nettopp seriefinale det er, når Storhamar tar imot Larvik i Prestrudhallen i kveld. Denne kampen blir også Lise Løkes første møte med tidligere lagvenninner siden overgangen til Larvik i fjor sommer.

Ett tap på ni kamper

Etter ni serierunder har Larvik full pott i Postenligaen, mens kveldens motstander Storhamar kun har avgitt to poeng så langt. Det skjedde mot Byåsen i oktober, og når de først tapte en kamp gjorde de det ordentlig- 42-22 vant Byåsen hjemme i Trondheim den 16. oktober. Da så ikke Storhamar ut som noe topplag, men før og etter denne kampen har de altså gått feilfritt.

Lise møter tidligere lagvenninner

Kampen blir garantert litt spesiell for Lise Løke, dette blir hennes første møte med sine tidligere lagvenninner etter overgangen til Larvik i fjor sommer. Hun dro til Hamar etter treningen i går og har ladet opp hjemme hos Storhamars Kamilla Sundmoen. Overfor Hamar Arbeiderblad innrømmer hun at det blir litt spesielt å komme tilbake til Prestrudhallen som Larvik-spiller.

– Jeg håper på å få en fin velkomst selv om vi er fiender når kampen spilles, sier Løke.

– Jeg gleder meg veldig mye til kampen, selv om det blir spesielt. Det blir artig å komme tilbake til Prestrudhallen. Det er jo litt som å komme hjem, og jeg er kjempeglad i Storhamar.

I Larvik har hun måttet vende seg til en ny rolle. Mens hun var på banen i det meste av kampene i Storhamar, er det blitt mindre spilletid i Larvik.

– Her er vi tre strekspillere, og det kan bli et kvarter eller 20 minutters spilletid i løpet av en kamp. Men jeg har godt av det, og trives så langt, sier Løke, som synes det har vært gøy å spille med Anja Hammerseng-Edin igjen.
Lise har sett flere av sesongens Storhamar-kamper, og synes de har imponert.

Storhamar- Larvik, Postenligaen, onsdag 8. januar kl. 1900 i Prestrudhallen

Kampen sendes på TV2 Sumo kl.1900.

Alle kampene i denne runden følges også i HåndballXtra på TV2 Sportskanalen fra kl.1830.

Kilde: Hamar Arbeiderblad